AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Boris Mehr         Publicat în: Ediţia nr. 489 din 03 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Asceza
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asceza 
  
Asceza nu are mădular, dar Ordinea? Oho! Dar Adevărul? Mă-nclin şi m-ascund. Adulţii să nu vorbească de adevăr. Cât despre foc, eu cred că el nu se stinge niciodată, indiferent de sex, rasă, vârstă, obiceiuri. Ne bucurăm de acelaşi soare, dar nu suntem fraţi. De ce? Prea mulţi păcătoşi s-au dus în pământ. Năramzi printre măslini se-mpart, un dor, apoi durerea, zăpezile, se uită totul? Grădinile închid în ele o taină. Tu, cititorul meu aştepţi să spun ceva. Ascultă şi tăcerea, e un sfat. Ghitara jalnic sună. Şi nici un drum nu te va mulţumi. Doar vânătorul ştie al său drum. Într-un adânc de ape vei găsi cuvinte. Diamante lichide. M-aş dărui şi lor, dar totul curge, omnia fluunt, omnia mutantur. Să nu uităm de facere, de întrupare. Să ne ferim de abstracţiuni, aşa zic. Ele ne aduc suferinţă. Arta este totul sau nimic, contemplarea este miezul. Misterele nu se schimbă în timp. Cea mai eroică este lupta lui Iaacov cu Îngerul. Până şi stelele cad. Purtăm peruci sau măşti, dar suntem încă noi, aceiaşi, din copilărie. Polonius, cel ascuns pe jumătate. Nu căuta instrumente în codru, în câmpie. Nu refuzaţi cântecul. Înflorirea, vestejirea, apar, dispar. Unde există formă, lipseşte esenţa. Există mereu o cale de întoarcere, dar noi nu o recunoaştem. Eu nu ştiu ce înseamnă omul adevărat, ştiu ce este omul. Există cuvinte care cuprind alte sute. Mai este şi sentimentul că nu exişti. Sânii tăi îmi acoperă faţa. Între ei voi plânge şi mă voi bucura. Să pornim de la sfârşit spre început. Acolo şi atunci nu mai există. Timpul devine încâlcit, ne vom limpezi privind unul în ochii celuilalt. Suntem veniţi cu arca lui Noe. Un papagal, o glumă colorată, avataruri. Orice balanţă – aroganţă. O despărţire fără despărţiri. Ce aş putea să-ţi mai spun? Tăcere, restul sunt vorbe. 
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Asceza / Boris Mehr : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 489, Anul II, 03 mai 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!