CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Mihaela Cristescu         Publicat în: Ediţia nr. 185 din 04 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

ASA CUM A FOST ARUNCATE ZARURILE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mihaela CRISTESCU 
  
AŞA CUM AU FOST ARUNCATE ZARURILE 
  
Deşi ajunsesem în faţa podului înainte de răsăritul soarelui, tot ce mi-am mai amintit a doua zi despre autostrada goală şi violet a fost bâzâitul albinelor deasupra margaretelor: un amestec dej -vu, agitaţie de primăvară. Unde mergem? Să traversăm râul, răspund copilului meu. Peste pod. Îşi agita căluţul din mână şi m-am gândit că mă va întreba ce căutam dincolo. Semăna cu tatăl lui, ştiam că de la mine moştenise numai privirea, undă şi corpuscul în micul şi puternicul lui corp.  
  
Ce coincidenţă! Aş fi putut adăuga o mie de cuvinte, dar nici unul nu îmi putea explica locul în care ne aflam. Plecasem de acasă de mai bine de opt luni, la capătul Pământului, pentru singurul motiv cumplit, acela al tatălui, regula paralelogramului şi vectorii vitezei. Şi totuşi, legile fizicii nu păreau acum decât inoportune şi inexacte, devreme ce stăteam cu capul în jos şi priveam căluţul cel verde cu coada argintie. 
  
Ca punct de referinţă găsisem numele unei străzi, Thomas Street, şi înaintam încet pe pod cu gândul la Alec Baldwin şi Diesel. Uite, mami, Gold Dust! Descoperise păpădiile galbene şi le încreţise în mânuţele lui cele roşii. Dincolo de umbră, vântul începuse să tremure iarba şi îi era teamă că va pleca cu pălăria lui.  
  
Atunci când voi avea maşină, voi trece apa pe nesimţite: un pic la dreapta, aşa cum face curba, un sunet prelung Bach şi voi îndrepta volanul. Toate mijloacele de locomoţie vor face la fel, vom dansa împreună, iar unii se vor gândi la serviciu. Alţii la boala copiilor de acasă. Alţii la apă. Acum dispăruse până şi referinţa, puteam ajunge oricând, oriunde.  
  
În mijlocul trecătorii, o scurtă cascadă îşi privea cu jenă înălţimea. Ne-am oprit curioşi şi am ochit construcţia mijlocitoare. O corabie din vâsle uriaşe ne agăţase gândul overseas. Eram, desigur, pe o insulă, una fericită şi bogată, o iluzie copilărească a fiului meu. Vrrrrrrrrrrrr! Acum vom lovi avionul inamic! S-a prăbuşit în cascadă! Cu mâna dreaptă purta doua frunze uriaşe de eucalipt încrucişate. Era pilot şi nu unul oarecare. Performanţa lui dezechilibrase un trecător tânăr cu căştile pe urechi. Da, într-adevăr, mai puteam pleca de aici numai zburând. 
  
Tânărul se întoarse şi îl salută cu un zâmbet. Neîncrezător, micul meu deschise larg ochii şi îşi ascunse arma. Îmi place să cred că întâlnirile întâmplătoare aduc mai mult noroc şi sunt mai autentice. Acum a primit o bomboană. 
  
În fine, se desprinse de balustradă, ultimul ajutor înainte de scări, şi începu să urmărească un fluture. E fără sens, dar îmi este îngrozitor de frică de fluturi. Încercam să îmi feresc privirea, dar eram obligată să-l privesc pe urmăritor. Ce fluture cochet! În faţa scărilor se opri. Îşi va schimba potenţialul cu oarecare apreciere prealabilă. Precauţie? Îmi este tare sete, mami! Aha! Aşa arată fenomenul artistic modern: comod, la o bere. Până când toată atmosfera va redeveni prietenoasă, începutul şi sfârşitul nu vor fi luate in considerare. Apoi, nu vor mai conta. 
  
Am inceput să urcăm. Sfârşitul dealului era aproape, podul se terminase şi începură să se audă maşinile cum opresc la semafor. Apa nu mai avea crezare, iar avionul fusese lăsat la rădăcina unui copac. Numai căluţul cel verde rezistase agăţat de mânuţă şi avea valoare de martor. Mai avem mult? Am obosit tare! Imediat. Câteva trepte. Hai să spunem o poveste. Trece timpul mai uşor. Şi pentru fiecare treaptă eram acum obligată să descopăr un nou personaj prieten: prima, Albă-ca-Zăpada, apoi Vrăjitorul din Oz, Motanul din Cracovia, Alicia şi Osul de Peşte Fermecat ...  
  
Începeam să regăsim razele soarelui şi plăcerea timpului liber şi a plimbărilor de vară printre castani. Am aruncat o privire către el şi m-a văzut. Cu un ultim efort a terminat de urcat. Nu puteam zări atât de departe, şi nu am înţeles, la inceput, dar l-am văzut oprindu-se. Tata! Ei, cu siguranţă, asta da plimbare: aşa au fost aruncate zarurile ...  
  
Mihaela CRISTESCU 
  
Sydney, Australia 
  
21 august 2010 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ASA CUM A FOST ARUNCATE ZARURILE / Mihaela Cristescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 185, Anul I, 04 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihaela Cristescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihaela Cristescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!