CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 349 din 15 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Artur Silvestri-simbol peste veşnicie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Cronică de Al.Florin Ţene 
  
Artur Silvestri-simbol peste veşnicie 
  
În prefaţa volumului unu, Mărturisirea de credinţă literară, intitulată atât de sugestiv Noi ne aflăm în taia timpului nemărginit, în care sunt cuprinse Cuvinte pentru urmaşi ale multor scriitori din toate genaraţiile, Artur Silvestri scria:De aceea poate că am iniţiat, între multe altele,şi acest gen de”depoziţii colective” ce vor rămâne atât ca”document de epocă”dar şi ca îndreptar spre a se înţelege personalitate şi operă şi, încă mai mult, adică”starea Neamurilor sub vremuri”. 
  
Când a apărut această carte eram la adoua participare la întâlnirile spirituale şi de suflet organizate de Artur Silvestri în cadrul Asociaţiei Română pentru Patrimoniu şi Asociaţia Scriitorilor Creştini din România unde se acordau Diplome de Excelenţă marilor personalităţi din domeniul culturii şi ştiinţelor româneşti,acei oameni,cum îi plăcea să spună ,din România Profundă. 
  
Ne cunoscusem personal la prima întâlnire de acest gen.Tot atunci am cunoscut-o pe distinsa sa soţie scriitoarea Mariana Brăescu.(Despre cărţile distinsei scriitoare am scris două cronci).Eu îi citisem cărţile de mult.Şi el îmi cunoştea ceea ce publicasem,altfel nu avea de unde să ştie de mine pentru a mă invita la aceste întâlniri de suflet şi spirit,împreună cu fiul meu doctor în istorie şi scriitor Ionuţ Ţene.Întâlnirea a fost de parcă ne cunoscusem de multă vreme.De atunci primeam regulat cărţile pe care le edita,ba mai mult, cunoscând faptul că sunt în dificultate economică cu editarea unei cărţi s-a oferit cu generozitate să contribuie la sponsorizare.Cu mare plăcere am scris şi publicat cronici, eseuri şi articole despre cărţile şi ideile de mare adâncime filozofică ale lui Artur Silvestri.Ele mă încărcau spiritual şi îmi deschideau noi căi de a înţelege acea”Putere mai mare ce ne face să ne aşezăm împreună şi să ne străduim să re-clădim totul prin”revoluţia tăcută”căci într-o ţară ocupată de saltimbaci şi de irozi-cum încă suntem dar nu pentru prea multă vreme-pe scenă evoluează numai Stăpânii Clipei.Noi ne aflăm în taina Timpului Nemărginit.” 
  
Stimulat de aceste cuvinte şi de multele altele emanate din scrierile lui Artur Silvestri am luat iniţiativa în 8 septembrie 2006 să înfiinţez, împreună cu câţiva scriitori ,prieteni din Cluj-Napoca,LIGA SCRIITORILOR din România,de expresie română de pretutindeni,cu scopul, aşa cum spunea de-acum prietenul spiritual Artur, să reunesc în această organizaţie scriitoricească pe toţi acei ce ne aflăm în taina Timpului Nemărginit,proveniţi din România Profundă şi ne luaţi în seamă de oficioşii scriitori îngrămădiţi pe ciolanul bugetului de stat. 
  
Vestea înfiinţării Ligii Scriitorilor l-a bucurat pe prietenul Artur Silvestri care cu generozitate a postat în paginile revistelor sale de pe internet tot ce venea din partea organizaţiei noastre.Datorită operei si a personalităţii sale, la propunerea mea, Comitetul Director al Ligii Scriitorilor a votat în unanimitateca Artur Silvestri să fie Preşedinte de Onoare al acestei organizaţii,nu înainte de a-i cere acceptul domniei sale.Cu modestia ce-l caracteriza ne-a spus la telefon că nu merită această onoare.Însă la insistenţele mele ,până la urmă a acceptat.Era în primăvara anului 2008.Aşa cum îl ştiam ,această funcţie l-a mobilizat,sprijinându-ne să „construim”un site al Ligii Scriitorilor şi să edităm primul număr al revistei Agora Literară.A sprijinit Filiala Bucurteşti a Ligii Scriitorilor să editeze pe internet revista CETATEA LUI BUCUR. 
  
Întradevăr,Artur Silvestri se află în Taina Timpului Nemărginit,rămânând pentru toţi cei care l-am cunoscut un simbol, alături de marile personalităţi ale românilor şi al spiritualităţii universale, drept de urmat.Personalitatea şi opera sa pare că este o muzică de ac ord enigmatic ori de încuvinţare de pean,bătând ritm greu,ritualic,ca de”oaste a Ţării”pornită la Reconquista” 
  
Spiritual şi ca un simbol peste veşnicie, Artur Silvestri rămâne PREŞEDINTELE DE ONOARE al LIGII SCRIITORILOR şi lumină pentru discipolii  
  
săi.  
  
Al.Florin ŢENE  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Artur Silvestri-simbol peste veşnicie / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 349, Anul I, 15 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!