AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Elena Lavinia Niculicea         Publicat în: Ediţia nr. 321 din 17 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Arta de
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragostea este esenţa trăirii noastre, cel mai înalt grad de simţire, cea mai eficientă modalitate de a ne decoperi pe noi în alţii ... călătoria inimii spre fericire. 
  
Important e să conştientizăm iubirea, iar apoi trăirea ei va veni de la sine. Şi asta pentru ca avem plantată în noi sâmânţa iubirii. Trebuie să o hrănim constat cu lumină, bucurie, căldură umană, speranţă pentru a putea prinde rădăcini şi a da rod. E minunat să poţi iubi fără condiţii, fără limite... iubirea nu trebuie să fie doar unilaterală, ci trebuie s-o extindem. Am descoperit arta de a iubi oamenii, copiii, florile, animalele, cărţiile, poezia,cerul, pământul, pădurea, marea... viaţa. Da, a iubi este o artă, cea mai înaltă formă de expresie umană. Pentru a atinge desăvârşirea-n iubire, trebuie să o practicăm. Încerc să adun nectarul sufletului mea - iubirea-, şi să hrănesc inima lumii. 
  
În calitate de creator de cuvinte şi de emoţii, dorinţa mea este de a-mi simţi cititorul, de-ai descoperi trăirile profunde, de a-mă contopi cu visurile lui, cu durerea şi speranţele lui... de a-l întelege, de a il iubi, cunoscându-l in profunzime. Condiţia esenţiala a scriitorului este de a iubi cuvantul, si pe cel ce il citeste. Si cum să il iubească dacă nu il cunoaşte, nu il inţelege pe cel de lânga el? 
  
Vreau să adun toate bucăţele răspândite în inima mea, experienţe, dorinţe, temeri, dureri, lacrimi, sensibilitate, amintiri şi să construiesc un puzzle, o imagine de viaţă, în care se regăseşte şi cititorul meu. E ca şi cum eu aştern pe hârtie ceea ce-ar fi dorit el să scrie. 
  
Sunt îndrăgostită de cuvânt şi vreau să-l gravez în inimi şi nu doar pe hârtie. Tot ce trăieşte cititorul, experienţa, zbuciumul şi visul său, încerc să le traduc într-un limbaj propriu şi estetic. 
  
Aş asemăna scriitorul cu un copac care îşi are rădăcinile în solul experienţelor umane şi a realităţiilor cotidiene, iar coroana de gânduri o are îndreptată spre cer ... spre vis, fantezie, acea lume abstractă, ce nu poate fi palpată ci doar imaginată. El rezistă tuturor intemperiilor şi nu îngenunchează în faţa convenţiilor sociale. Un poet sau un scriitor trebuie să aibe acel univers propriu, numit originalitate.  
  
Cineva spunea: ”Originalitatea nu constă în a spune ce nu a mai spus nimeni, ci în a spune exact ceea ce gândeşti tu însuţi.” 
  
Iubirea îmi dă curajul de a fi creativă, de a fi dispusă să exprim frumosul şi de-ai face pe cei de lângă mine să-mi descopere taina inimii. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Arta de a iubi / Elena Lavinia Niculicea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 321, Anul I, 17 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Elena Lavinia Niculicea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Lavinia Niculicea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!