AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Dalelina John         Publicat în: Ediţia nr. 861 din 10 mai 2013        Toate Articolele Autorului

Ars mathematica
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Chiar dacă discutăm despre muzică sau poezie, cu blogul pe scari sau nu, plimbându-ne sau doar descoperind ce minunaţi sunt copiii noştrii totul e matematică. Şi scriind toate formulele, adevărata ştiinţă se relevează. Se începe prin elaborarea de strategii de-a dreptul' ”uşurele”, aparţinand structurii universale. Se continuă cu calcule complicate pană la necunoscute.  
 
Începem să cunoaştem din recomandări ştiinţe noi şi devenim din ce în ce mai curajoşi, fară negativisme, văzând şi făcând. Acest domeniu de cunoştinţe, mereu de actualitate şi bazat pe logică, nu poate fi demonstrat. Soluţionarea multiplelor probleme, din diverse domenii predetermină aplicaţii concrete pentru ca oferă metode generice de calcul. Rădăcinile sale vin din ştiintele naturale şi cuprinde axiome care corespund realităţii. Cei care au înclinaţii spre matematică găsesc adesea aspecte estetice în multe domenii din matematică.  
 
Teoria grupurilor investighează conceptul de simetrie în mod abstract, făcând legătura între studiul structurii şi al spaţiului. Topoligia face legătura între studiul spaţiului şi studiul schimbărilor, punând accent pe conceptul continuităţii.  
 
Atributele matematicii sunt:  
 
- cantitatea(studiul cantităţii începe cu numerele şi operaţiile);  
 
-spaţialitate( s-a început cu studiul geometriei euclidiene, care a fost înlocuită de geometriei neeuclidiană);  
 
-schimbarea (legată de variaţia funcţiilor matematice sau a numerelor);  
 
-structură(mulţimile de numere şi funcţiile au o o structură internă); algebra victoriană dezvoltă cercetarea într-o a patra zonă de cercetare fundamentală, cea a schimbării. Un număr de probleme vechi din acest domeniu au fost rezolvate folosind teoria Galios.  
 
Matematică îşi are originea în cuvântul grecesc μάθημα máthēma, care însemna „învăţare”, „studiu”, „ştiinţă”, la rândul lui provenind din verbul manthanein, „a învăţa”. Adjectivul corespunzător este μαθηματικός mathēmatikós, însemnând „legat de învăţare” sau „studios”, iar mai târziu, „matematic”. Din greacă, termenii au fost preluaţi în latină, unde ştiinţele matematice, numite în greceşte μαθηματικὴ τέχνη mathēmatikḗ tékhnē, au fost denumite cu pluralul ars mathematica.  
 
Share this:  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ars mathematica / Dalelina John : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 861, Anul III, 10 mai 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!