CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Impact > Relatare > Vocatii >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 605 din 27 august 2012        Toate Articolele Autorului

ARHITECTUL UMAN ÎN FAŢA ARHITECTULUI DIVIN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Structurile politice din această lume sunt cel mai adesea rezultatul ambiţiilor unor oameni care doresc să stăpânească peste ceilalţi, care au intenţia de a se ridica deasupra istoriei, care în final nutresc gândul de a fi dumnezei pe pământ. Însă toate aceste ambiţii sunt pur şi simplu deşertăciuni, care nu au şanse de a rezista testului trecerii timpului şi asaltului schimbării ce se manifestă la scara întregului univers. De fapt, dinamismul schimbărilor din lumea noastră ar trebui să ne motiveze să fim mult mai realişti în faţa realităţilor acestei vieţi şi să nu ne mai lăsăm induşi în eroare de iluziile de o clipă ale puterii, faimei, banului şi plăcerii.  
 
Tocmai de aceea, este util să dăm atenţie profeţiilor biblice, fiindcă prin studiul lor ajngem să dobândim o cunoaştere practică a fundamentelor morale care stau la baza întregii existenţe. Într-un univers infinit de complex, imposibil de cuprins chiar dacă ar fi să trăim o veşnicie, revelaţia Scripturii ne oferă o lumină plină de strălucire jalonând drumul către nemurire. Şi tocmai de aceea, în opoziţie cu arhitecturile şubrede iniţiate de diferite persoane marcate de ambiţie şi vanitate, Marele Creator ne oferă o construcţie a cărei durabilitate întrece orice imaginaţie, rezistând pentru eternitate.  
 
În acest sens, am realizat un material audio destinat studiului profeţiei biblice din cartea lui Daniel, capitolul doi, care ne oferă ocazia de a înţelege faptul că întreaga istorie are un sens bine determinat, finalul fiind marcat de intrarea în lumea cea veşnică. În zadar oamenii au ignorat apelul divin de întoarcere la Marele Autor şi de recunoaştere a principiilor sale de guvernare. Efortul de a se ridica sisteme opuse intenţiei divine reprezintă un gest necugetat, cu consecinţe dintre cele mai nefericite.  
 
De multe ori mă gândesc dacă nu cumva la sursa conflictelor şi problemelor de nerezolvat din lumea noastră se află chiar această lipsă de recunoaştere a Creatorului, acest comportament iresponsabil de a nu ţine cont de cel care este adevăratul proprietar al tuturor lucrurilor. Bineînţeles, aceasta este o părere personală, dar poate ar fi bine să luăm aminte la ceea ce stă scris în Sfintele Scripturi.  
 
Vă invit în continuare să ascultaţi un material audio pe această temă, stilul de prezentare fiind general creştin, fără a susţine opinia vreunui cult sau a vreunei organizaţii religioase.  
 
Octavian Lupu  
Bucureşti  
27.08.2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
ARHITECTUL UMAN ÎN FAŢA ARHITECTULUI DIVIN / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 605, Anul II, 27 august 2012, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!