AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 398 din 02 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

Arhiepiscopul Hristodoulos se adresează tinerilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Arhiepiscopul Greciei, Hristodoulos (a murit la 28 ianauarie 2008) adresându-se tinerilor le spunea: "Mă adresez în special tinerilor şi le spun: copiii mei, copiii de aur ai Greciei. Sunteţi mândria neamului, aşteptarea noastră încununată cu lauri. V-am mâhnit însă mult cu ipocrizia noastră şi am umilit în voi sensul datoriei. Nouă ni se datorează abaterile voastre, deoarece suntem autori morali ai acestora. V-am lipsit de dragoste, v-am lăsat pradă valurilor potopului din Babilon. V-am constrâns să trăiţi într-o lume crudă, inumană, nemiloasă şi necompătimitoare. V-am recomandat să urmaţi drumuri pe care noi nu mergeam. V-am răpit credinţa şi speranţa. Am dărâmat dinlăuntrul vostru orice ideal. Şi totuşi spunem că vă iubim. Voi, cu mintea voastră ascuţită, aţi înţeles inconsecvenţa noastră şi ne-aţi părăsit. Nu mai aveţi încredere în noi, nu vreţi să trăiţi în lumea pe care v-am pregătit-o noi. Şi v-aţi îndreptat spre căutarea himerei prin droguri, spre confirmarea voastră prin violenţă. Copiii mei, astăzi cel care vă vorbeşte ia asupra lui răspunderea pentru păcatele faţă de voi ale întregii lui generaţii şi vă cere iertare. Însă în acelaşi timp vrea să vă spună că nici un păcat al nostru şi nici o nesăbuinţă a voastră nu poate să vă închidă drumul spre recunoaşterea publică. Impasurile s-au înmulţit. Acum necesitatea nemiloasă vă cheamă la hotărâre. "Când izbucneşte greaua necesitate nemiloasă şi porunceşte, nedemn este cel care şovăie" (Kostis Palamas). Există un spaţiu care nu vă va trăda niciodată. Este spaţiul Bisericii. Veniţi în el, veniţi la credinţă, veniţi la Hristos. Veţi găsi ceea ce de ani de zile aţi fost lipsiţi. Şi, totodată, veţi găsi adevărata libertate, adevărata dreptate, adevărul adevărat. Hristos cel Înviat, copiii mei, să fie cu voi!"
Referinţă Bibliografică:
Arhiepiscopul Hristodoulos se adresează tinerilor / Ion Untaru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 398, Anul II, 02 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!