AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Apariţie jurnalistică
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A trebuit să se întâmple ceea ce Biblia aproape proclamă - ca precept a cărui adeverire este fără nicio îndoială că, „nimeni nu este profet în ţara lui” : o iniţiativă sperăm bine intenţionată şi lăudabilă a unui om din afara obştii Rucărului (l-am numit pe tânărul şi înzestratul jurnalist „capitalist” Cătălin Bădulescu) pentru a răspunde unei cerinţe resimţită în parte de fiecare dintre rucăreni, aceea de a-şi regăsi ardoarea confesiunii şi a gândului împăcat cu sine şi mai ales încărcat de adevăr, spirit de dreptate şi viziune limpede, nepărtinitoare. Asupra lui, a lumii de lângă el şi a celei mari, de aiurea, diversă şi atotcuprinzătoare. 
  
Într-altfel, regulile acestei iniţiative le copiază, până la un punct, pe cele ale şahului, interesându-ne aici regula devenită cutumă - potrivit căreia mişcările competitorilor se văd mai bine de pe margine, ca şi intenţiile, vădite sau conspirate şi care urmează să-şi arate efectele previziunii pe chiar terenul de confruntare. 
  
Întotdeauna este bine ca „jocul”, oricare ar fi el (cu forţele, miza, gradul de creativitate şi regulile care-l patronează) să se afle la „bună vedere”, perspectiva şi dinamica mişcării proprii dar şi adiacente, a cursului devenirii sale prin toate „meandrele concretului” (pentru a cita un „clasic” în viaţă!) să fie legitimate de privirile perforante, limpezi şi bine intenţionate ale atâtor „arguşi şi ciclopi” care veghează că totul să fie la vedere, intenţiile să nu degenereze şi să devină subversive, să fie adicătelea adjudecate în sensul binelui comunitar şi nu al interesului ocult, egoist sau de grup. 
  
Tot ceea ce am „tocat” mai sus are în vedere „materia primă” publicistică a ziarului Rucăreanul.ro : abordarea curajoasă a unor teme prioritare care nu-şi mai pot întârzia rezolvarea, „spargerea” chiar a unor tipare-tabu care prelungesc animoziăţile în loc să limpezească confluenţa logică şi legică a gânduluiui cu fapta, să degajeze încrâncenarea slăbindu-i chingile care aproape că încătuşează pervers şi dezonorant libertatea şi onestitatea acţiunii, seninătatea şi rodirea unor noi temeiuri generatoare de un cu totul alt tip de relaţii interumane, armonioase, fecunde şi dătătoare de speranţă în planul prosperităţii comunitare şi mai departe, naţionale.  
  
Atunci când tradiţia şi conservarea unor mentalităţi, idei, instituţii, norme orale sau scrise – în oricare arie de manifestare s-ar afla sau produce (cultural-spirituale, social-economice, instituţionale etc.) sunt contraproductive, împiedică dezvoltarea obştească ţinând în loc împlinirea şi manifestarea multilaterală a personalităţii omului este de preferat oricând înlăturarea lor prin mijloacele convenite, fără ca această „extirpare a răului de la rădăcină” să fie văzută şi taxată drept abandonare, deviaţiune de o anumită factură şi complicitate cu un trecut sau prezent în faţa cărora trebuie să îngenunchem sau să ne prosternăm, menţinându-le de dragul tradiţiei şi ale unui conservatorism precar, ineficient şi periculos de vicios.  
  
În peisajul de necuprins al atâtor frământări care pot fi aduse spre „analiză şi tratare” în pagina scrisă a publicaţiei de faţă (iată cum, dintr-o iniţiativă exclusiv personală cu un impact rezonabil, unii încearcă să-şi „tragă spuza pe turta altora” şi să-şi adjudece nişte merite pe care oricum nu le au !...) cei responsabili de calitatea actului publicistic trebuie să ţină cont de acreditivul comunitar, de interesul prioritar obştesc, dincolo de intruziuni şi coterii de faţadă, malversaţiuni sâcăitoare şi fatuităţi pizmuitoare ale celor care participă la dialog. 
  
Bilunarul „Rucăreanul ro”. va răspunde printr-o angajare susţinută şi discretă la cunoaşterea şi soluţionarea problemelor comunităţilor de pe Valea Dâmboviţei dinspre izvoare, va sluji cu condeiul sprinten, percutant şi militant tot ce are azi un caracter aparent trecător, dar care mâine va deveni tezaur hrănitor şi dătător de suflu şi încredere în şi pentru mai bine.  
  
Avem, prin abnegaţia şi curajul d-lui Cătălin Bădulescu, tânăr intelectual şi scriitor lipsit de resentimente care ni se alătură necondiţionat - fie şi numai că a devenit mai rucărean decât mulţi dintre noi - o tribună de luptă şi de rezistenţă împotriva a tot ceea ce este perimat, incomod, vexant şi dezonorant pentru fiecare şi pentru toţi laolaltă. 
  
George Nicolae-Podişor 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Apariţie jurnalistică / George Nicolae Podişor : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 360, Anul I, 26 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Nicolae Podişor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Nicolae Podişor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!