CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 355 din 21 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Apariţie editorială
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Apariţie editorială ”Poeţi clujeni la cumpăna de milenii “ 
  
Casa de Cultură Municipală Cluj, Editura SEDAN, în colaborare cu Liga Scriitorilor Români, condusă de Al.Florin Ţene, şi Cenaclul literar”Vasile Sav “,( al Ligii Scriitorilor, filiala Cluj ), sub îndrumarea dr.Dan Brudaşcu, a editat antologia ”Poeţi clujeni la cumpăna de milenii “, cu o prefaţă semnată de coordonatorul şi prefaţatorul acestei bogate crestomaţii. 
  
Antologia cuprinde 61 de poeţi, fiecaruia dedicândui-se câte o Fişe de autor şi 1-3 pagini cuprinzând creaţii poetice ale acestora, de la Bartolomeu Anania, Hora Bădescu, Persida Rugu, Antonia Bodea, Gavril Moisa,Teofil Răchiţeanu, Aurel Rău, până la Al.Florin Ţene, Ionuţ Ţene, Titina Nica Ţene, Radu Vida, Cornel Udrea, etc. 
  
În încheierea prefaţei, “Clujul-Capitală a Poeziei Româneşti “ destul de cuprinzătoare, în care se face o radiografie a mişcării cultural-literare din capitala Ardealului, “ dr. Dan Brudaşcu concluzionează: “Precizăm doar că scopul urmărit de noi a fost acela de a reitera ideea că, în pofida nu puţinelor neajunsuri, lipsuri etc, cu care se confundă şi acest spaţiu, Clujul este şi rămâne o veritabilă capitală a poeziei româneşti şi la cumpăna dintre cele două veacuri şi milenii. “ Dovadă că Liga Scriitorilor se implică în promovarea literaturii noastre. 
  
Al.Florin Ţene 
  
Membru corespondent al Academiei Americană-Română 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Apariţie editorială / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 355, Anul I, 21 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!