AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 641 din 02 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

ANUL DE STAT ACASĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

ANUL DE STAT ACASĂ  

 

Cu tristeţe îmi amintesc de anul când am terminat cele patru clase elementare, asta fiind în 1952. Părinţii, tata şi mama vitregă mă voiau acasă, să le fiu de ajutor la lucrul celor câteva hectare de pământ. Nu ştiu cât ajutor le-am dat căci mergeam cu animalele care le aveam la păşune. Oile erau la stâna lui moş Lixandru, socrul mătuşii Chiţa. Una din surorile tatii. Astfel că intre iunie 1952 şi septembrie 1953 am stat acasă. La intervenţia mai multor persoane, şi în mod special al directorului şcolii din sat domnul Agape CASANDRA, am fost dat în toamna anului 1953 la ciclul doi de la Şcoala din Buneşti, centrul nostru de comună. În primul an deci în clasa a 5 a am stat la internat. Dar în anul şcolar următor 1953 – 1954 a trebuit să fac drumul pe jos între satul nostru Petia şi centrul de comună, Bune;ti. Nu eram singurul, fiindcă noile condiţii de admitere la internat erau mult mai costisitoare, şi erau destui dintre colegii mei din sat, dar şi din satele; Unceşti, Podeni, Hreaţca care era satul cel mai îndepărtat, veneam în fiecare zi la şcoală, şi ne întorceam acasă obosiţi. Să nu credeţi cumva că acasă ne apucam să învăţăm sau să ne facem lecţiile, ci mergeam funcţie de sezon la păşune cu vitele sau la munca pe ogor.  

Referinţă Bibliografică:
ANUL DE STAT ACASĂ / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 641, Anul II, 02 octombrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!