AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: George Roca         Publicat în: Ediţia nr. 87 din 28 martie 2011        Toate Articolele Autorului

ANTONIU PETRESCU (DON ELVIS)A DEVENIT CETĂŢEAN ITALIAN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Preotul catolic Antoniu Petrescu, cunoscut pe plan internaţional cu numele de artist „Don Elvis”, a devenit cetăţean italian, spun sursele din presa italiană. Iată ce ne mărturiseşte părintele despre acest eveniment: 
  
„După ani de aşteptare, datorită birocraţiei şi după îndeplinirea condiţiilor pe care le impune statul şi constituţia italiană, am devenit cetăţean italian. Un itinerariu lung, dificil, care pune pe gânduri...! Doresc să precizez faptul că nu mă simt trădator al patriei unde m-am născut şi nu am renunţat la cetăţenia română din ruşine de a fi român. Eu voi rămâne întotdeauna român şi voi iubi mereu România, ţara unde m-am născut şi unde am crescut. Nu-mi reproşez nimic, am hotărât singur acest lucru pentru a mă pune în regulă în faţă statului şi a ţării în care trăiesc, care mi-a oferit mult în aceşti 18 ani de când mă aflu în Italia. Cine a emigrat, după aşa-zisa revoluţie, ştie ce înseamnă acest lucru, de a-ţi lăsa familia, trecutul şi patria. Acest fapt nu este o glumă, o paranteză a vieţii sau o experienţă de împărtăşit cu ceilalţi. Nu mi s-a oferit posibilitatea de a mă afirma şi realiza în România, acesta este adevărul, am fost nevoit să iau drumul pribegiei! Eu sunt român, pe jumătate italian de acum, dar nu voi uita niciodată de unde am plecat. Iubesc România şi chiar mi-aş dori să colaborez cu industria artistică din această ţară. Sunt dispus şi deschis oricărei fel de propunere şi iniţiativă de binefacere, pentru a construi imaginea României în lume.”  
  
***  
  
Antoniu Petrescu (Don Elvis), este originar din Bucureşti. Plecat la studii în Italia în 1993, este laureat în teologie, a obţinut un masterat la Universitatea Teresianum din Roma în 1999. Este preot din 2004 în regiunea Abruzzo. Pe plan artistic a înregistrat mai multe albumuri printre care se remarcă: „Fede, Speranza, Amore”, „Divino Amore”, „Christmas songs” şi „Don Elvis”. Este deseori invitat în televiziune şi la radio pentru interviuri şi prezentări muzicale. Un eveniment important privind evoluţia sa artistică a fost premierea cu locul întâi a documentarului intitulat „Don Elvis” (avându-i ca regizori pe Paolo Cammarano şi Federico Minetti) la festivalul Internaţional „Roma Fiction Fest 2010”. Talentatul cântăreţ colaborează din acest an cu agenţia de spectacole „Next Time Show” (http://ntsagency.com/home). Managerul acesteia, Alessandro Porrini, a anunţat că a început deja programările concertelor. Mai multe detalii despre preotul-cântăreţ Antoniu Petrescu alias Don Elvis puteţi afla de pe saitul său personal accesibil la următoarea adresă: www.antoniupetrescu.com 
  
George ROCA 
  
23 martie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ANTONIU PETRESCU (DON ELVIS)A DEVENIT CETĂŢEAN ITALIAN / George Roca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 87, Anul I, 28 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!