CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Grigore Timoceanu         Publicat în: Ediţia nr. 46 din 15 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

Antologiile Revistei Singur
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Una dintre acţiunile culturale de anvergură ale României din anul 2010 este şi editarea a două antologii, una de proză scurtă şi una de poezie ce cuprind autori de limbă română din România sau din alte ţări. Intitulate „Antologiile Revistei SINGUR”, o revistă de cultură, civilizaţie şi atitudine cu distribuţie internaţională, cele două apariţii editoriale vin să acorde sprijin autorilor care nu au avut posibilităţi de-a se remarca, în ultimii ani, în perimetrul literaturii române. 
  
Iniţiat şi susţinut financiar atât de autorii ce apar tipăriţi cât şi de Grupul Media SINGUR condus de scriitorul Ştefan Doru Dăncuş, care a pus „la bătaie” 1200 euro pentru mediatizarea acestuia, proiectul a avut o neobişnuită audienţă, ceea ce a dus la crearea unui Grup Consultativ format din poetul Ioan Es Pop, prozatorul Ioan Groşan şi tânărul critic literar Felix Nicolau; sarcina acestuia a fost să selecteze autorii în funcţie de valoarea lor literară.  
  
Astfel, din 8788 de poeţi care au trimis lucrări pentru antologia de poezie, au fost selecţionaţi 65, iar din 6791 de prozatori au avut şansa să apară 53. 
  
Zece poeţi cuprinşi în atologia de poezie au beneficiat de câte o parodie realizată de unul din cei mai mari autori de parodii români – este vorba de Lucian Perţa. 
  
Lista celor 10 autori parodiaţi de Lucian PERŢA: 
  
1.Ioana Voicilă Dobre 
  
2.Adriana Lisandru, 
  
3.Carmen Tania Grigore 
  
4.Eugen Axinte 
  
5.George Tei 
  
6.Sorin Olariu 
  
7.Liliana Lazăr 
  
8.Anişoara Iordache 
  
9.Mihai Carabet 
  
10.Gelu Dragoş 
  
De asemenea, trei poeţi au fost selectaţi pentru a-şi înregistra gratuit poezii în lectură proprie, pe suport DVD, posibilitate oferită de FUNDAŢIA “PAUL POLIDOR“ PENTRU UNESCO şi ACADEMIA DE INTERFERENŢE INTERNAŢIONALE “PAUL POLIDOR“ din Bucureşti. 
  
Numele celor 3 premiaţi pentru înregistrare: 
  
1.Dorina Şişu 
  
2.Patricia Lidia 
  
3.Olga Alexandra Diaconu 
  
Antologiile beneficiază de o mediatizare pe măsură, realizată de Grupul Media SINGUR în parteneriat cu următoarele puncte media: 
  
PARTENERI MEDIA 
  
Lithera.ro (site), FDL.ro-Fabrica de Literatură (site), RomanianVip (site), Bocancul Literar (site), Proiectul Cititor de proză (site), Necenzurat (site), Ştiri MM (site), Institutul Blecher (site), ziarul „Glasul Maramureşului” (Maramureş), revista „Caiete Silvane” (Sălaj), revista „Cenaclul de la Păltiniş” (Sibiu), revista „Dacia Literară” (Iaşi), revista „Oglinda literară” (Vrancea), revista „Algoritm Literar” (Hunedoara), revista „Familia” (Bihor), revista „Euphorion” (Sibiu), Editura „Grinta” (Cluj Napoca), Editura „Limes” (Cluj Napoca), AS TV (post de televiziune, Bistriţa), Radio Vis (post de radio), Revista „Cafeneaua literară” (Argeş), Ziarul „Răsunetul” (Bistriţa), Blitz Show (site cultural), „Realitatea de Bistriţa Năsăud, Dej şi Gherla” (publicaţie, Bistriţa), Cetatea lui Bucur (revistă de cultură - literatură, artă, carte - online), Revista de experiment literar „Feed Back” (Iaşi), Revista „Argeş” (Argeş), Cafeneaua.com (site cultural), Revista de ariegardă culturală „Noua Provincia Corvina” (Hunedoara), Revista „Vatra Veche” (Mureş), Revista CONTA (Neamţ), Fundaţia „Paul Polidor” (Bucureşti), Revista „Impact Literar” (Dâmboviţa), Revista „Mişcarea Literară” (Bistriţa Năsăud), Revista „Origini” (SUA), Rexlibris Media Group şi Revista Expresia (Australia). 
  
Grigore TIMOCEANU 
  
13 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Antologiile Revistei Singur / Grigore Timoceanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 46, Anul I, 15 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Grigore Timoceanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Grigore Timoceanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!