CONFLUENŢE LITERARE

GILBERT, ARIZONA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Anne Marie Bejliu         Publicat în: Ediţia nr. 1274 din 27 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

leagăn pentru melci
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

călătoria melcului continuă şi ar mai fi de spus printre punctele de pământ că orice chiriaş nedorit al potecilor ascultă umbrele îşi face bagajul şi pleacă liniştit.
nu uită să-şi ridice cupa din praf ca în orice joc de cărţi din care castelul rămâne în picioare chiar dacă o carte lipseşte sau este în plus.
străino, ridică din praf şi tălpile tocite ale cuvintelor tale.
aşa este. pe ele le uitam. le târam inconştient într-un vis fără început şi fără sfârşit, dar cu accentuate tente de real.
ce să mai spui când orice fiinţă se păcăleşte cu un cuvânt aruncat ca un colţ de elefant între două tâmple de granit. uneori deşertul pătrunde în jungla cuvintelor şi arde paşii aspreşte tălpile metaforelor.
poezia îşi aruncă vălul de mătase, închizi ochii şi scrii până la ultima lacrimă.
tragi nasul sigur că ai scăpat de toate şi de tot şi o iei după o jumătate de oră de la capăt... cu tot, cu toate... nimic nu laşi să putrezească.
cum spuneam, călătoria melcului continuă.
el a ales eu am cules. granitul din scufia melcului lasă adevărate sculpturi în inima cerului. unică privire ridică melcul apoi găseşte apa călduţă, podul de gânduri, arcul de cuvinte.
le răstoarnă şi o ia de la capăt cu târârea. se păcăleşte cu o frunză încă verde şi adoarme în târâre, până când bucla în care şi-a însemnat viaţa se dizolvă în ploaie.
a mai trăit un melc - se aude vorba caldă a unui bătrân.
stă pe banca veche din parcul în care cântecul copacilor seamănă cu un leagăn pentru melci. e loc pe portativul cântecului să scoţi corniţele. soarele răsare mereu în cheia sol....

26 iunie 2014
 

Referinţă Bibliografică:
leagăn pentru melci / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1274, Anul IV, 27 iunie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!