CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Modele >  


Autor: Aurel V. Zgheran         Publicat în: Ediţia nr. 1159 din 04 martie 2014        Toate Articolele Autorului

Anda Adam Vu de droit
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Anda Adam  

Vu de droit  

 

Omul - „vu de droite” - este în criză de când există! Nu-i secundă a vieţii sale, oricât de fericită să nu o ameninţe o cât de vagă cădere în mohorâre!  

Dar indispoziţia are şi ea arme care o atacă. Una redutabilă este fata frumoasă şi dezinvoltă care, când apare, nu vine, izbucneşte, e ca torentul care rupe digurile. Când răsare în scenă aduce spectatorul la punctul zero al memoriei. El uită de sine, pentru că Anda Adam intră în el ca un curent şi trece prin el ca o suliţă. Inima spectatorului nu mai rămâne acolo unde era când sare Anda Adam, ca o antilopă în mijlocul scenei, dintr-o dată, de neunde şi de nicicând. E ca lumina care, privind o percepi fără să examinezi de unde şi de când ţi-a sărit în ochi! Anda Adam plonjează brusc în inima spectatorului, pe când ochii acestuia navighează cu trupul ei la bord, ca o corabie în tangaj.  

Anda Adam e o cântăreaţă de bunădispoziţie şi de bunăplăcere, frumuseţea ei corporală raportând implicit că e o penurie de frumuseţe în jur, chiar dacă ar fi de faţă toate miss-urile lumii. Şi totuşi nu produce incitare la invidie, pentru că, în general nu acea femeie care este sau nu este frumoasă o invidiază pe Anda, ci femeia care este un mim al femeii frumoase şi femeia căreia-i năvăleşte în tâmple sângele frustrării!  

Cântecele epocii noastre sunt acompaniate de aspectul corporal, e drept! În jurul acestor cântece se creează un climat contra urechii şi în slujba ochiului, prea abundent şi prea frecvent. Dar, Anda Adam face dreptate şi ochiului şi urechii! Creatoare de atmosferă spirituală, are o voce de violoncel care se înmlădiază pe spirit, ca trupul în ochi.  

Ambele valenţe ale artistei generează dificultatea de opţiune: vocea, sau forma? Ambele! Atât vocea, cât şi frumuseţea sunt în ce o priveşte pe Anda Adam un tot în funcţionarea deplină a înzestrărilor sale artistice.  

Niciodată un artist nu percutează într-un vid sufletesc sau pe terenul caracterizat de declin cultural. Artistul intră în sufletul avid de modurile trăirii vieţii în armonie. Coerenţa internă a sentimentelor umane are nevoie de artişti ca Anda Adam, în măcar câteva clipe, din când în când. Cântecele Andei Adam, ca şi aspectul ei corporal sunt frumuseţea şi antidoctrina frumuseţii. Anda Adam şi cântecele ei răzbat fulgerător prin ochi şi spirit, încât pare că e un film, nu o realitate!  

Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  

 

 

Referinţă Bibliografică:
Anda Adam Vu de droit / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1159, Anul IV, 04 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!