AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  


Autor: Ana Maria Bocai         Publicat în: Ediţia nr. 1119 din 23 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Ana Maria Bocai
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Ana-Maria Bocai este numele meu şi am văzut prima dată lumina zilei într-un mic orăşel din Cîmpia Romanaţiului, loc plin de tradiţii istorice şi culturale, din păcate puţin cunoscute astăzi publicului larg.  
Încă din primii ani de viaţă am fost atrasă de lumea artei, participând la numeroase spectacole de teatru şi muzică. Sunetul minunat al viorii l-am descoperit personal în prima clasă de şcoală când am început studiul acestui minunat instrument.Timp de 7 ani mi-am legat într-un mod armonios viaţa cu vioara mea, pe care o preţuiesc ca pe un prieten adevărat.  
În drumul meu în viaţă mi-am ales cariera juridică, profesie nobila ce are şi ea “ cîntecul “ ei auzit de cine o îndrăgeşte. Dar iubirea şi sensibilitatea la frumosul artei, adânc trăitoare în mine, au rupt anul acesta zăgazurile tăcerii şi aşa a apărut primul meu volum de poezie.  
De fapt, eu spun că nu e poezie, sunt doar gînduri ale sufletului meu pentru alte suflete, este de fapt un strigat de alarmă. Într-o lume coruptă, urâtă şi în care iubirea, morala şi-au pierdut valoarea ,s-au golit de conţinut aş vrea ca să cânt din inima mea iubirea pură.  
Cartea mea de debut nu e mare ,conţine aproape 50 de poeme de dragoste care vorbesc despre puritatea sentimentului, despre zbuciumul pierderii fiinţei iubite, speranţa regăsirii, orgolii ce omoară orice urmă de umanitate.  
Eu nu aş încadra poezia mea , poemele mele aşa cum îmi place să le numesc, în nici un curent literar, însă am reţinut ceva din discursul domnului profesor si critic literar Paul Aretzu, ceva care mi-a bucurat inima. Domnia sa vorbind despre poezia mea spunea că este un pic inactuală, este o poezie de tip modernist, ori astăzi se scrie o poezie antimodernistă numită postmodernistă ce deconstruieşte poezia. În opinia dumnealui poezia mea este una care construieşte şi continuă tradiţia poeziei neomoderniste a şaizeciştilor.  
Referinţă Bibliografică:
Ana Maria Bocai / Ana Maria Bocai : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1119, Anul IV, 23 ianuarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ana Maria Bocai : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ana Maria Bocai
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!