CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Amintiri de toamna la Cenaclul VASILE SAV
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Vochiţa Pălăcean Vereş 
  
„Amintiri de toamnă“ la Cenaclul „Vasile Sav“ 
  
Miercuri, 25 septembrie, în cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici, din str. Decebal. nr. 21, a avut loc prima şedinţă a Cenaclului „Vasile Sav“, după două luni de pauză. Reuniunea a stat sub semnul frumosului anotimp pe care îl traversăm. 
  
După cuvântul de bun-venit adresat de doamna Maria Bobină, conducătoarea şi gazda întâlnirilor de suflet ale cenacliştilor, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Aurel Vuşcan, figură emblematică a Cenaclului „Vasile Sav“, ce anima şedinţele cu intervenţiile sale care, nu o dată, stârneau aprinse discuţii. 
  
Şedinţa de lucru a deschis-o Maria Racolţa, lecturând povestirea cu titlul „Amintiri din vacanţă“, apoi a recitat o poezie recent scrisă închinată lunii septembrie. Maria Brâzu a continuat momentul recitând poeme pe aceeaşi temă semnate de Mihai Eminescu, Ion Minulescu şi Octavian Goga. Replica a venit din partea lui Emil Tătar, care a recitat o baladă închinată anotimpului autumnal de George Topârceanu. Doina Nistor şi Gheorghe Şoptireanu au citit creaţii proprii inspirate de toamnă, iar Gheorghe Ciubucă a avut o interesantă intervenţie în care a vorbit despre frumuseţea acestui anotimp în România, mai cu seamă în zonele sale montane şi colinare, unde culorile naturii se constituie într-o poezie în sine, îndemnându-ne să facem cât mai multe drumeţii şi excursii. Vasile Sfârlea a recitat „Dor de Bacovia“ de Adrian Păunescu. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş a luat cuvântul spre a le vorbi participanţilor la cenaclul despre împlinirea, în această zi, a unui centenar de la naşterea inegalabilei Maria Tănase, care, prin cântecul său, a dus renumele României în patru zări. 
  
În finalul şedinţei, Emil Tătar a rostit câteva catrene inspirate de colegii de cenaclu, încheind cu un mic poem dedicat doamnei Maria Bobină, care în curând îşi va sărbători aniversarea. 
  
Următoarea şedinţă de cenaclu va avea loc în 30 octombrie a.c. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Amintiri de toamna la Cenaclul VASILE SAV / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1001, Anul III, 27 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!