AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Nuţa Istrate Gangan         Publicat în: Ediţia nr. 552 din 05 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

America, ţara copilului meu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
aseară priveam artificiile...  
 
Oameni aşezaţi pe iarbă, ca la un picnic uriaş într-un parc imens, country music, fete dansând şi copii zburdând în jurul părinţilor, standuri cu limonada, hot-dogs, steaguri cu stele şi dungi.  
 
Paşnic, domestic, simplu, tipic american.  
 
Ca emigrant, nu contează cetăţenia, cât de bine te-ai integrat, cât de bine vorbeşti limba ţării adoptive, sau cât de mulţumit eşti de ceea ce eşti în momentul prezent al vieţii tale; există un ceva care te face să te simţi un fel de "Ioan fără de ţară", un sentiment ca ţara lor, totuşi, nu este ţara ta.  
 
Dar, în acelaşi timp nu-mi puteam înlătura sentimentul şi mai ciudat de emigrant în propria-mi ţara, sentiment care m-a surprins teribil când am vizitat România ultimă oară.  
 
Priveam artificiile, mulţimea aclama, unii scandau USA-USA, aplaudau...  
 
Participam la o sărbătoare de care mă bucuram sincer, dar care, într-un fel, nu o simţeam a mea.  
 
Cu ochii scânteind de lumina artificiilor, sorbindu-şi limonada jumătate dezgheţată, băiatul meu m-a privit, apoi a spus un lucru care, pentru a câta oară, m-a făcut să zâmbesc cu un fel de dulce împăcare:  
 
Mommy, America is awesome!  
 
Referinţă Bibliografică:
America, ţara copilului meu / Nuţa Istrate Gangan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 552, Anul II, 05 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Nuţa Istrate Gangan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nuţa Istrate Gangan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!