CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 569 din 22 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

AMANTA LUI FUEGO
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Cât de rar te poţi privi in oglinda sufletului unui artist şi să-ţi revezi propriul suflet, cu trăirile lui, de fapt, ale tale, cu bucuriile şi suferinţele lui, de fapt ale tale. De fapt, ale tuturor.  
Artistul inspiră poezie şi trăieşte. Prin ea şi pentru ea. De fapt, pentru noi, pentru a ne face mai buni, mai frumoşi.  
Şi reuşeşte să ne facă viaţa mai bună. Nu mult, doar atât cât trebuie pentru a cunoaşte străfulgerarea crâmpeiului de fericire, cea atât de efemeră, de evanescentă, ba chiar mirobolantă… Mirarea de a ne descoperi altfel, pe noi şi lumea înconjurătoare, e de ajuns pentru a ne face fericiţi.  
Poezia şi muzica sunt lecţiide mirare. Ne mirăm că suntem, în ciuda a toţi şi a toate. Ne mirăm că iubim, în ciuda urii şi ostilităţii ce ne strivesc din toate părţile. Ne mirăm că ne putem prelungi şi înmulţi prin iubire, prin vlăstarele cărora le dăm rod, asemeni Arborelui Vieţii şi al Adevărului. Ne mirăm că ne mai putem mira…  
Paul Ciprian Surugiu - FUEGO, pe care l-am descoperit cu delicii, într-atât de intens agreabilă a fost surpriza ocazionată de momentul cunoaşterii acestei Personalităţi a Prezentului, prezenţa lui pe scenele culturale de la noi augurând un bun viitor al muzicii în această ţară. Par cântece scrise de mine, de tine, de el sau de ea, de noi sau de voi, de ei ori de ele, de oricare dintre noi, căci în fiecare cântec pe care artistul FUEGO îl interpretează ne regăsim, în ipostaze care ne fac plăcere sau ne storc lacrimi.  
Fără teama de a greşi, îl putem încadra pe Paul Ciprian Surugiu - FUEGO, într-o singură categorie, mai puţin (sau deloc) convenţională: cea a Artiştilor fără Frontiere! Imprevizibil, transgresând orice orizont de aşteptare, demolând vechile grile de cântec, reinventându-se continuu sau întorcându-se, la modul propriu, în trecutul Muzicii, Paul ne-a demitizat imaginea Artistului locuitor al propriului Turn de Fildeş.  
Peregrin pe meridianele lumii, prin civilizaţii şi societăţi diverse cântecul lui FUEGO pare un Jurnal de bord, consemnând momentele demne de a învinge curgerea vremii, par oglinda propriului suflet în care se priveşte înainte de culcare, dar şi înainte de ivirea zorilor, pare emanaţia propriei aure purtătoare a unui nimb unic, dar şi înregistrarea sonoră, în tonalităţi specifice simfoniei, a vocilor inimii. Artistul călătoreşte prin lume în căutarea propriului Sine, sperând, cvasi-utopic, într-o grabnică revedere şi regăsire, nemaiavând nimic în comun cu artistul prizonier al Turnului de Fildeş.  
Rândurile puţine dar, sper, elocvente, mi-au fost inspirate de cântecele lui Paul Ciprian Surugiu - FUEGO, dar şi de clipe petrecute în extrem de plăcuta lui companie, în care am încercat să îl descos, cu delicată discreţie, despre unele aspecte care-mi scăpau, de exemplu, cum reuşeste să se împartă între Teatrul din Piteşti unde este angajat, posturi de radio şi de televiziune, concerte în ţară şi străinătate. Un Artistfără Frontiere, dar şi fără Timp, iată o posibilă definiţie a Artistului în chestiune, dar care domină maiestuos Spaţiul Muzicii Uşoare şi Populare, unde se mişcă cu dezinvoltură!  
Avem aşadar un profil exemplar al OMULUI CULTURAL, atât de necesar timpului de faţă.  
Pentru cei care aseară au urmărit emisiunea FUEGO ŞI PRIETENII LA FAMILIA FAVORIT, nu este o noutate ceea ce vreau să aflaţi şi voi care citiţi aceste rânduri.  
Da, este adevărat, aseară FUEGO artistul iubit de toţi românii le-a spus celor care se aflau în platoul televiziunii şi bineânţeles telespectatorilor, cine este amanta sa.  
Aflaţi şi voi dacă daţi click pe :  
 
 
Rodica Elena LUPU  
22 iulie 2012  
Referinţă Bibliografică:
AMANTA LUI FUEGO / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 569, Anul II, 22 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!