CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  Amalia Crişan-fetiţa minune a picturii clujene
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Amalia Crişan – fetiţa minune a picturii clujene  
  
________________________________________ 
  
Pe, 21 octombrie, începând cu ora 18.00, la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Parcul Central a avut loc vernisajul de pictură „Da-Da” al tinerei pictoriţe Amalia Crişan din Cluj-Napoca. 
  
Amalia Crişan este fetiţa minune a picturii clujene. La numai 11 ani, Amalia Crişan, elevă în clasa a cincea la Liceul „Onisifor Ghibu”, este la organizarea celei de-a doua expoziţii de autor. Pictura Amaliei Crişan se caracterizează prin culori calde reprezentând o sinteză între pictura modernistă şi cea specifică viselor copilăriei. Pânza este filigranată cu talent şi viziune, dar culoarea alunecă şi în tonuri voite de pictură naivă. Amalia Crişan este o adeptă a pictorului şi graficianuluu germano-elveţian Paul Klee, un participant la cabaretul „Voltaire” de la Zurich din 1917, care lansat manifestul avangardist „Da-Da”, de la care s-a inspirat şi tânăra pictoriţă Amalia Crişan. 
  
Despre pictura Amaliei Crişan a vorbit prof. Margareta Catrinu, care a iniţiat-o de la început pe tânăra pictoriţă în ucenicia şi tainele şevaletului. Amalia Crişan a fost laureată a unor concursuri tematice: „Fascinaţia Figurativului”, Cluj-Napoca, „Hristos Se Naşte, Slăviţi-L”, Cluj-Napoca, „Un cântec pentru mama, un cântec pentru copiii Europei”, Salva. 
  
Pictoriţa urmează cursurile Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, secţia grafică, clasa prof. Duili Crişan. 
  
Amalia Crişan este fiica cunoscutului şi apreciatului poet neo-avangardist clujean Dorin Crişan. Ea s-a născut pe 1 Decembrie 2001. 
  
Ionuţ Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Amalia Crişan-fetiţa minune a picturii clujene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1026, Anul III, 22 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!