CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1043 din 08 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

ALTE SOLICITĂRI ALE VIEŢII DE LA ŢARĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Domnule Comandir,  
 
Subsemnatul ŢAPDEBERE IONETE, major fără câteva luni, din aceeaşi localitate cu părintele şi dascălul satului natal, de profesie asistat social, necăsătorit în perspectivă, dotat cu ambii părinţi în viaţă, fără antecedente mortale, cu hobby nesigur de pungaş pe viaţă, vă aduc la cunoştinţă ultimele evenimente pe care le-am remarcat  
 
în localitatea în care m-am cuibărit de la naştere încoace :  
 
adică, mă gândeam la pescuit în ape cât mai tulburi, luat cina şi prânzul într-un mod cât se poate de zilnic şi imaginar, apoi arat de câte ori e nevoie cu boii satului lotul meu virtual . Grapat totul, dintr-un capăt în altul al satului.  
 
Iată că în ziua respectivă, cam pe la amiază, o vecină de-a mamei mele a început s-o înjure ca la uşa cortului la poarta din faţă, că la cea din spate era ocupată c-o căruţă de coceni răsturnată şi aceea în stare avansată de ebrietate cu băutură.  
 
Aşa că înjurând-o în fel şi chip pe mama pe motiv ca să scoată curca de unde o ştii ea mai bine! Mama în schimb îi tot explica la nebuna de vecină că ea nu ştie nimic despre belita de curcă şi că ea n-a mâncat-o deloc! Şi nici n-avea cum, din cauză că n-a mai mâncat carne de pasăre de vreo 20 de ani şi mai bine. Că dac-o mânca de-atunci era putredă cu tot cu curcă şi cu mămăliga adiacentă,SCUZAŢI!  
 
Din care pricină şi-amu-i flămândă şi nemâncată!  
 
Altă vecină, trecând din întâmplare pi-acolo chiar începu şi ea să ţipe ca nebuna:  
 
- Fa, eşti chioară sau te faci că nu vezi !? Uite-ţi curca în boscheţi : cum se ouă , săraca! E plouată ca tine de ieri de la hram!  
 
- Ia mai lasă-mă-n pace ! Ce n-are poiată? Ce caută-n boscheţi, curva dracului de curcă!!!!  
 
Costel Zăgan , DEŞERTUL DE CATIFEA (113)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
ALTE SOLICITĂRI ALE VIEŢII DE LA ŢARĂ / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1043, Anul III, 08 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!