AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  Alte Mării şi biserici...de Ion Muţiu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Alăturăm poveştilor adevărate pe Maria lui Mâzgaciu care a adus pe lume 11 copii de nădejde, pe Maria Ghica, cea care şi-a aşteptat alesu urgisit şi-nchis după galoane smulse în epoca minciunii. 
  
*** 
  
Povestea spune că a fost odată-n Rucăr o Mărie ce se purta ca o regină, căci avea soţ pe regele petrolului. Născută din Bunescu stăpânea castel în umbra Vârfului de Cruce, cu plaiuri pentru joacă şi fală pentru sat. 
  
Avea trei fete care iubeau Posada, Cuculeţ şi Podişorul, dar tinereţea le-a fost cu tulbur şi prigoană. Regele a fost alungat cu toată curtea-n pribegie schimbând o joacă-n hăituială ...  
  
Măria s-a stins cu gând la zilele frumoase iar fetele ei se-ntrec în viaţă lungă cu sfârşit neaşteptat ...  
  
În Rucăr au fost odată şi sunt şi-acum două biserici ce poartă-n hramul lor numele Sfintei Maria, pe care o cinstesc smerit. 
  
Şi-au fost şi sunt multe Mării cu saţ de vrednicie, altele care au luptat în munţi. Tot de poveste sunt Măriile surori cu veacul şi cele pe care mintea mea săracă le-au uitat ori n-a ştiut de ele. 
  
Măriile vor fi cât lumea, poveştile vor dăinui cât vorba şi noi vom scrie cât ne-o mai fi dat. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Alte Mării şi biserici...de Ion Muţiu / George Nicolae Podişor : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 258, Anul I, 15 septembrie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Nicolae Podişor : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Nicolae Podişor
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!