CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditatie >  alte litere
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

fire de plumb învelesc inima.
las palma pe podea. oricum mi-aş aşterne trupul te simt răsucind cuţitul adevărului în geometria aerului pe care-l respir, care mă inspiră şi aspiră. îndoi două degete şi bat tactul aşteptării. mă văd multiplicată pe pânza apei. lunecă liniştită la picioarele mele. nu mă mai udă, nu mă mai atrage aruncarea în centrul inelelor din ce în ce mai mici. chipul tău lasă urme adânci pe fiecare circumferinţă. aleg conul cu vârful înfipt în adâncul apei. îl privesc răsturnat. îmi las pleoapele să adoarmă mintea. creierul scrâşneşte dureros. refuză închiderea unei porţi de siguranţă. în spatele ei l-am lăsat să prindă minciunile unui timp murdărit, unui timp al banalului dezgolit de moarte. un timp indecent în care rupeam fâşii de falsitate căutând echilibrul.
salt printre algele firii şi nimicul din mine tresare dureros. arunc pietre de cuarţ în inima apei. răspunsuri vin. le ating, se răstoarnă, devin umbrele răsturnate în lumina în care ceea ce era formă, e simplă undă. nu mai pot defini ceea ce percep a fi dens, greu, uşor. simt fuga în oasele obosite, simt inima prinsă în cleştele unei eliberări aşteptate, simt sufletul - pentru o fracţiune de viaţă pământeană - prins într-o încleştare necunoscută şi urlu. urlu a durere închipuită, a frică fără trăire întrupată, a libertate urlu, într-un spaţiu în care trupul meu lasă urme adânci pe umărul timpului pământean.
în şase litere închideam în colivia de aur trăirile. le închid şi acum. simt pulsul altor litere, fără contur. le surprind mişcarea între moarte şi viaţă. fiecare în parte naşte altă celulă în care viaţa îşi multiplică manifestările într-un perpetuum mobile dus dincolo de spaţiu. arunc lacătul între coloana umbrelor şi firul fragil încă, al bucuriei că suntem fărâmă din geometria codului Lui.
conul de apă îmi înghite răsuflarea, privirea. se naşte un haiku fără litere. o răsuflare a Lui, cât un prag dintre univers şi un nou pământ.

fire de plumb învelesc inima.
cu fiecare aşternere de cuvânt, se aude naşterea firidelor în care plumbul va deveni gheaţă verde în focul de tabără al existenţei umanului, naşterea unei biblioteci în care cărţile nu se tipăresc. se... citesc...  

Referinţă Bibliografică:
alte litere / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 634, Anul II, 25 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!