CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 450 din 25 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Al.Florin Ţene- 70
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Mariana Cristescu 
  
AL. FLORIN ŢENE – 70 
  
LA MULŢI ANI, DISTINSE PRIETEN! 
  
Un om înalt. Aşa pare, din fotografii, căci, la ora când scriu aceste rânduri, încă nu ne-am întâlnit în... direct, deşi a trecut vreun an de când cu onoare mă aflu între membrii filialei clujene a Ligii Scriitorilor.  
  
Înalt şi drept, cu alură sportivă, prezentabil, elegant, plăcut, politicos, săritor şi generos. O persoană caldă, amabilă, dispusă oricând să-ţi întindă mâna prieteneşte, fratern chiar, atunci când te simte în dificultate.  
  
Cu domnul Florin Ţene şi cu doamna Titina – soţia lui, scriitoare la rându-i, frumoasă, admirabilă mamă şi bunică - mi-a fost dat (fiindcă nimic nu e întâmplător!) să mă întâlnesc şi să mă împrietenesc... pe internet, colaborând apoi ireproşabil.  
  
Domnul Ţene este liderul ideal. Un manager perfect şi un fin psiholog. Ştie perfect ce are de făcut, ştie să îşi impună punctul de vedere fără a provoca frisoane celor din jur, îşi respectă partenerii de lucru, este charismatic şi are ştiinţa şi înţelepciunea de a detensiona situaţii oricât de delicate. Ştie, aşadar, să păstreze dreapta măsură, ceea ce înseamnă foarte mult, mai ales în zilele noastre! 
  
Pe Al.Florin Ţene şi pe doamna Titina i-am întâlnit într-un moment care trebuia să ivească în viaţa mea, schimbându-mi cursul, stimulată de uluitoarea capacitate de muncă a acestor mai vârstnici confraţi olteni, aşezaţi pe malul Someşului.  
  
Al.Florin Ţene este un om înalt ... nu numai fizic. Este un bărbat de onoare şi de cuvânt, îi plac oamenii inteligenţi şi talentaţi, pe care-i sprijină fără rezerve şi fără orgolii de doi bani, cum se mai întâmplă în această lume, nu numai pe plaiurile mioritice. Vorbesc în deplină cunoştinţă de cauză. În plus, este un scriitor interesant, care lucrează (din câte pot constata zilnic, văzându-l pe Messenger!) de dimineaţa până seara.  
  
Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, membru corespondent al Academiei Americană-Română (A.R.A ) din anul 2011, membru al Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada. Semnează poezie, dramaturgie, publicistică, eseu, critică literară. Este tradus în limbile sârbă, engleză, coreană, rusă, franceză.  
  
Dumnezeu a fost bun cu copilul născut în oraşul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, la 13 iunie 1942! Are o familie minunată. În 1964 s-a căsătorit cu poeta Titina Nica şi au doi băieţi: Florin, specialist în imagine de televiziune, şi Ionuţ, doctor în Istorie şi masterand în Drept, poet şi scriitor, fondatorul ziarului „Napoca News”, cu 16 cărţi publicate. Amândoi feciorii, la casele lor, cu copii. 
  
Un Geamăn armonios, care nu a uitat niciodată de unde a plecat, profund credincios, Al. Florin Ţene, care a primit 53 de premii şi diplome naţionale şi internaţionale pentru activitatea literară şi de promotor cultural, nu conteneşte să mulţumească Divinităţii pentru harul dăruit, pentru succesul meritat, pentru viaţa frumoasă alături de minunata sa parteneră de drum. 
  
Nu voi insista asupra palmaresului său, cei interesaţi putând consulta pagina de Facebook.  
  
Rândurile mele sunt un modest exerciţiu de admiraţie faţă de un OM de nădejde, un prieten drag, care se apropie de borna 70, căci, în ziua de 13 iunie, Al.Florin Ţene va împlini 70 de ani. I-am „măsurat” biografia şi am constatat că tot în 2012 împlineşte 53 de ani de la debutul în poezie şi 38 de ani de la debutul editorial! Ce frumos! O viaţă închinată scrisului, culturii, semenilor! 
  
Mă bucur să fiu prima care, cu profund respect şi adâncă prietenie, îi urează „La mulţi ani!”, încununaţi de bucurii, sănătate, putere de muncă, cer senin aureolat de iubire alături de cei dragi. 
  
Târgu-Mureş, 24 martie 2012 
  
MARIANA CRISTESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Al.Florin Ţene- 70 / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 450, Anul II, 25 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!