CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1286 din 09 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Manifestări culturale în Staţiunea Izvoarelor de aur
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sub egida Ligi Scriitorilor 
  
Manifestări literare în Staţiunea Izvoarelor de aur 
  
Zilele trecute în organizarea Ligi Scriitorilor Români au avut loc în Staţiunea balneo-climaterică Olăneşti câteva activităţi cu cartea, în colaborare cu Biblioteca Orăşenească Olăneşti şi Filiala Vâlcea a Ligi Scriitorilor . 
  
Astfel, în holul Hotelului “Olăneşti “, Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligi Scriitorilor şi Titina Nica Ţene au vorbit despre cărţile fetiţei de 12 ani, fără mâini, care a publicat două cărţi, scrise cu cele patru degete de la picior, singurele pe care le are şi care semnează P. Lorelai, pe numele adevărat Alberta Moşneguţu-Lorelai. Despre aceste volume :”Creştinarea lui Dracula în cetate “şi “Eroii culturii dâmboviţene “, Al.Florin Ţene a spus că aceste cărţi sunt începutul promiţător al unei eleve ce doreşte să ajungă scriitoare şi cântăreaţă, pentru că ea cântă tot cu degetele de la picioare la pian şi mai vrea să ajungă şi pictoriţă. Mama ei a părăsit-o la naştere de frica handicapului cu care s-a născut fetiţa dar asistenta maternală Viorica Pârvan nu s-a speriat şi o crteşte cu mare dragoste. Toată stima noastră. Lorelai ne-a oferit o lecţie de viaţă de neuitat.  
  
În cadrul Bibliotecii orăşeneşti Olăneşti,(bibliotecară Mesea Maria) a fost discutată Enciclopedia Vâlcii, în două tomuri de 1000 de pagini fiecare. În volumul doi sunt incluşi şi scriitorii clujeni Titina Nica Ţene, Constantin Zărnescu, Ionuţ Ţene şi Al.Florin Ţene, acesta a prezentat ultimul său roman”Un ocean de deşert “ iar Titina Nica Ţene, volumul de poezii “Un strop de veşnicie”. 
  
Activitatea culturală s-a încheiat la Olăneşti pe “Terasa Răducanu“ unde a a avut loc o seară de  
  
poezie cu participarea scriitorilor vâlceni: Ion I. Părăianu, Nicu Cismaru, preşedintele Asociaţiei Culturale”Anton Pann”, Violeta Scrociob, vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale”Anton Pann “Gigi Poşircă, Vali Scrociob, Puiu Răducanu, Titina Nica Ţene, Ioan Ţoanta,, Viorela Părăianu şi Al.Florin Ţene. Tema acestei seri literare a fost “ Mama“ . Autorii au citit din poeziile lor scrise pe această temă şi cuprinse în antologia ce o pregăteşte Puiu Răducanu. După care au urmat discuţii despre rolul poeziei în viaţa societăţii. 
  
Această frumoasă seară de poezie s-a încheiat când luna s-a ascuns într-un nor pentru a se culca. 
  
Al.Florin Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Manifestări culturale în Staţiunea Izvoarelor de aur / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1286, Anul IV, 09 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!