CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1239 din 23 mai 2014        Toate Articolele Autorului

Întâlnirea scriitorilor cu elevii de la Liceul Teoretic APACZAI CSERE JANOS din Cluj-Napoca
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În organizarea Ligii Scriitorilor Români  
 
Întâlnirea scriitorilor cu elevi de la Liceul Teoretic “Apaczai Csere Janos “  
 
Conform planului de activităţi al Filialei Ligi Scriitorilor Cluj care cuprinde, printre altele, întâlniri ale membrilor filialei cu cititorii, în data de vineri 23 mai, a.c. un grup de scriitori membri ai cenaclurile “Artur Silvestri “, patronat de sus amintita organizaţie profesională, şi câţiva membri ai cenaclului“Octavian Goga “ sau întâlnit cu elevii Liceului Teoretic “Apaczai Csere Janos “. Această activitate ce s-a desfăşurat în cadrul "Zilelor Liceului "şi “Zilelor Clujului “ a fost coordonată de profesoara de limba română Corina- Daniela Lupuţan.  
 
În faţa unui numeros grup de elevi, interesaţi de limba şi literatura română au relatat din “secretul “ laboratorului de creaţie, scriitorii: Rodica Scutaru-Miloşi, preşedinta cenaclului “Octavian Goga “, Titina Nica Ţene, Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligi Scriitorilor, Iulian Patca, preşedintele Filialei Cluj a Ligi Scriitorilor, Vasile B Gădălin , Romulus Moldovan, Alin Cucuruzan, şi Ovidiu Vasile şi Voichiţa Pălăcean Vereş, care, printre altele, a subliniat importanţa lecturii în educarea elevului.Aceştia au citit şi din creaţiile lor, purtând, apoi, discuţii pe teme literare cu elevii şi profesorii de specialitate.  
 
În cadrul acestei ample manifestări a fost prezentat caietul cu compuneri redactate de elevii clasei a VIII, îngrijit de profesoara Corina-Daniela Lupuţan şi albumul cuprinzând lucrări de pictură ale elevilor, intitulat” Clujul, oraşul comoară al Transilvaniei “, îngrijit de Voros Alpar şi Szekely Geza.  
 
Din discuţiile purtate cu elevii şi profesorii acestui liceu a reieşit interesul acestora pentru cunoaşterea literaturii române contemporane.  
 
Victor Roşianu  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Întâlnirea scriitorilor cu elevii de la Liceul Teoretic APACZAI CSERE JANOS din Cluj-Napoca / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1239, Anul IV, 23 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!