CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1233 din 17 mai 2014        Toate Articolele Autorului

 În organizarea LIGI SCRIITORILOR-Simpozionul internaţional DUNĂREA DORITĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În organizarea Ligi Scriitorilor 
  
Simpozionul internaţional “Dunărea dorită “ 
  
În perioada 16-16 mai 2014 Liga Scriitorilor Români în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş a organizat în oraşul de pe Bega simpozionul internaţional “Dunărea dorită “, cu participarea unor scriitori din Germania, Serbia, Ungaria, Bulgaria, România şi Italia. 
  
Conform regulamentului, oameni din toate ţările dunărene: Germania, Austria, Slovenia, Croaţia, Ungaria, Serbia, România, Bulgaria, Moldova şi Ucraina, croşetează un şnur din lână care să fie transformat într-un „covor fluviu “, simbol al inteligenţei internaţionale. Fiindcă Dunărea are 2857 de km, fiecare metru de şnur contează. În acest sens Filiala Timişoara –Banat a Ligi Scriitorilor a antrenat în realizarea acestui şnur şcoli şi întreprinderi din judeţul Timiş, din ţară, dar şi din Cluj- Napoca. 
  
În cadrul simpozionului de la Timişoara, coordonat de Doina Drăgan, preşedinta Filialei Banat-Timişoara a Ligi Scriitorilor , de Ana Zlibuţ şi Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligi Scriitorilor Români, s-a organizat o expoziţia cu ghemele de şnur şi covoraşe din lână, policrome, realizate, până în prezent, din acest proiect internaţional, simbol al unirii oamenilor şi culturilor din ţările dunărene. 
  
Acest eveniment se va închide în data de duminică, 13 iulie 2014, în Piaţa Catedralei din Ulm, din Germania, landul Baden-Wurttemberg, în cadrul Festivalului Internaţional al Dunării Ulm/Neu-Ulm 2014. 
  
În cadrul simpozionulului „Dunărea dorită “ de la Timişoara, au vorbit, sau au citit din creaţiile lor dedicate fluviului Dunărea, această coloană vertebrală a Europei, scriitorii: Teodora Stanciu, Ionel Cionchin, Doina Drăgan, Al.Florin Ţene, Ana Zlibuţ (care a prezentat filmul „Dunărea dorită “ în imaginile căruia au fost cuprinse acţiunile întreprinse, de până acum, al acestui proiect, în Germania şi Timişoara ), Titina Nica Ţene, Mariana Sctrungă, Violeta Kadar Secoşan, Ana Ghiaur, Maria Secula, Genoveva Tako şi Constantin Sperlea. 
  
În cadrul simpozionului au fost lansate cărţile „Columna lui Traian “ de Ionel Cionchin, “Gaudeamus “ de Ion Gheorgheaşu, “Clisura Dunării în gravure din secvolul al XVIII-lea de “de Arpad Iancşa, şi “Timişoara- oraş multicultural şi european “, de Doina Drăgan şi Mariana Strungă. 
  
În încheierea simpozionului Doina Drăgan a înmânat Diplome de Excelenţă şi de participare unor scriitori prezenţi, iar preşedintele Ligi Scriitorilor a înmânat medalia “Virtutea literară “ scriitoarelor Doina Drăgan şi Ana Zlibuţ, semn de preţuire pentru opera lor şi activităţile pe care le desfăşoară în cadrul Filialei Banat-Timişoara a Ligi Scriitorilor Români. 
  
Al.Florin Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
În organizarea LIGI SCRIITORILOR-Simpozionul internaţional DUNĂREA DORITĂ / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1233, Anul IV, 17 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!