CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1214 din 28 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

Regal literar la Cenaclul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Regal literar la Cenaclul „Artur Sivlestri” 
  
Joi, 24 aprilie 2014, în „Sala Armelor” de la Cercul Militar Cluj, a avut loc şedinţa Cenaclului „Artur Silvestri” al Ligii Scriitorilor Români, o sărbătoare închinată literaturii. 
  
Şedinţa a fost deschisă de Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, care a rostit cuvântul de bun-venit şi a prezentat-o publicului pe Maria Croitoru, venită de la Braşov. 
  
Al. Florin Ţene, conducătorul naţional al LSR, a vorbit despre activitatea desfăşurată în ultima perioadă de această asociaţie profesională cu membri pe trei continente, anunţând cu bucurie deschiderea celei de a 33-a filiale. 
  
Iulian Patca, preşedintele Filialei Cluj a LSR, a luat cuvântul pentru probleme organizatorice, anunţând şi stadiul în care se găseşte lucrul la următorul număr al „Agorei literare”. Gavril Moisa, secretarul filialei, a propus participanţilor modificarea modului de desfăşurare a şedinţelor cenaclului. 
  
A urmat un adevărat regal literar, în faţa publicului venind trei autori (o prozatoare, un poet, un critic literar) pentru a-şi lansa cele mai recente cărţi. 
  
Tânăra Ioana Resteman din Bologa, de 19 ani, studentă la Filologie, s-a prezentat cu romanul său de debut, „Surâsul umbrelor”, recenzat de Iulian Patcaşi Antonia Bodea. Mircea Gordana făcut un portret al autoarei, explicând greutăţile cu care s-a confruntat scriitoarea adolescentă până şi-a văzut cartea tipărită, dar a vorbit şi de ecourile romanului în mass-media naţională.Lola-Maria Ţâmbrescu-Cupeiu a felicitat autoarea pentru demersul ei, prevăzându-i un parcurs triumfal în peisajul literar. 
  
Teofil Mândruţiu a dăruit asistenţei cele patru volume de versuri ce au văzut lumina tiparului în 2013: „Desenul din nucleu”, „Apăsarea lutului”, „Pribegi în piatră”, „Stanţe şi restanţe”.Au prezentat cărţile editorul Gabriel Cojocaru, Iulian Patca, Ion Constantinescu, Gavril Moisaşi Ioan Benche. Antonia Bodea a dat glas eseului său bazat pe poezia lui T. Mândruţiu, iar Voichiţa Pălăcean-Vereş a realizat o prezentare sintetică a volumelor, încercând o încadrare a poetului în lirica naţională, predându-i apoi ştafeta acestuia pentru a se prezenta publicului.. 
  
Antonia Bodea a venit înaintea membrilor cenaclului cu cea mai recentă carte a sa, „Printre file”, un volum de eseuri critice având ca obiect producţiile literare ale colegilor de cenaclu. În paginile cărţii, Antonia Bodea radiografiază volume de debut, dar şi lucrări ale autorilor consacraţi. Au luat cuvântul pentru a vorbi despre culegerea de texte critice: Al. Florin Ţene, Ion Constantinescu, Lola Ţâmbrescu, Vasile Gădălin, Teofil Mândruţiu. Doina Mărghitaş a lecturat o frumoasă povestire având ca punct de plecare biografia Antoniei Bodea. Ioan Henteaşi Ovidiu Jucan au dat citire unor poeme dedicate criticului literar al cenaclului, iar Ovidiu Vasile a citit un eseu în care a subliniat rolul hotărâtor al Antoniei Bodea în susţinerea scriitorilor clujeni. Voichiţa Pălăcean-Vereş a recenzat volumul „Printre file”, punând în evidenţă calităţile de critic şi îndrumător cultural ale celei devenite, în ultimii ani, mentor pentru numeroşi artişti ai penelului. Spre a-i omagia doamnei Bodea activitatea, Ioan Benche a recitat una dintre poeziile ei incluse într-un volum anterior. 
  
Ca de obicei, în final, satiriconistulEugen Albu a oferit audienţei un inspirat grupaj de epigrame, răsplătit cu aplauze entuziaste. 
  
Următoarea şedinţă de cenaclu va acea loc joi, 29 mai. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Regal literar la Cenaclul Artur Silvestri / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1214, Anul IV, 28 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!