CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 1181 din 26 martie 2014        Toate Articolele Autorului

Zvon de primăvară la Cenaclul VASILE SAV-Cluj-Napoca
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Zvon de primăvară la Cenaclul „Vasile Sav” 
  
Miercuri, 26 martie 2014, a avut loc şedinţa lunară a Cenaclului literar-artistic „Vasile Sav”. Reuniunea iubitorilor cuvântului scris s-a derulat, ca de obicei, la Centul de Zi pentru Vârstnici Nr. 2, din str. Decebal nr. 21, coordonat de Maria Bobină. 
  
Pentru început, s-a adresat publicului Maria Bobină. A luat apoi cuvântul Al. Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor Români (for care patronează cenaclul) şi a prezentat un invitat de seamă venit din Maramureş, pe prof.univ.dr. Nuţu Roşca, aflat pentru întâia oară în rândul cenacliştilor. 
  
„Dicţionarul personalităţilor române” (volumele 53-55), coordonat de Constantin Toni Dârţu, a fost prezentat de către Al. Florin Ţene, iar Voichiţa Pălăcean-Vereş a prezentat noul Almanah Napoca Nova, „Muguri, ierburi şi petale”, la care şi-au adus contribuţia şi membrii Cenaclului „Vasile Sav” Doina Nistor, Maria Racolţa, Gheorghe Şoptireanşi Ioan Nemeş. 
  
Punctul central al manifestării l-a constituit medalionul literar închinat lui Lucian Blaga de către prof. Vasile Sfârlea.După o bine documentată prezentare a personalităţii şi activităţii poetului şi filosofului expresionist, a lecturat câteva creaţii din opera poetică blagiană. I s-a alăturat Emil Tătar, recitând câteva poeme adecvate anotimpului. Al. Florin Ţene a făcut câteva completări la portretul lui Blaga, citând dintr-un volum semnat de un student al aceluia, Gheorghe Pavelescu, lucrare apărută cu un deceniu în urmă. 
  
Impresionată de „Drumul spre suflet” al Titinei Nica Ţene, volum de curând ieşit de sub tipar, entuziasta Doina Mărghitaş a lecturat un emoţionant şi sensibil material, „O olteancă în Ţara Vlădesei”, în care a surprins linii de forţă ale paginilor de memorii evocate. 
  
Întrunirea s-a încheiat cu Gheorghe Şoptirean, care a citit din creaţia proprie versuri închinate primăverii şi femeii. 
  
Următoarea şedinţă de cenaclu se va derula, începând cu orele 11, în 30 aprilie. 
  
Voichiţa Pălăcean-Vereş 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Zvon de primăvară la Cenaclul VASILE SAV-Cluj-Napoca / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1181, Anul IV, 26 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!