CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 200 din 19 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Ajungi să bei viaţa
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Două firi, sunt şi nu sunt, precum o bătaie de vânt, o ploaie de vară, o rază de soare, încerc să fiu orice anotimp păstrând toate stările vibrânde ale frumosului. 
  
Suntem ceea ce vrem să fim într-o clipă, lăsăm fiinţa să ne-o zică. Plăcerea acoperă apoi descoperă treceri de noi, rădăcini cresc din ochi. Încercăm să găsim drumuri dar ne închidem de frica luminii, de aceea las toate sentimentele să spună secundei de râs şi plâns de stare şi infinit suspendând ruga la cuvânt. 
  
Lanţuri înfăşoară mintea, turma durerilor sparge lumina, scapă nemurirea din noroc, fierul târăşte destine ascunse. Murim clipe de fapt şi de nimic, un preţ ne strigă vina, regretul e plictis. Pe unde umblă noaptea sfârşită de zăpezi? de ce o piatră curge din palme şi nu vezi? 
  
De-am putea alege să retrăim clipele frumoase şi-am rămâne doar într-un dans aproape, le-am dizolva ruga, cerul ar avea forma palmelor cu miros de icoană, dar la toate aceste gânduri adăugăm cioburile, ecoul dorinţei de-a găsi fericirea, apoi valul nopţii ce sparge visul de viaţă rămâne un ideal. 
  
ne regăsim pribegi la capătul uitării. 
  
ne căutăm 
  
privim şi urma ce ne-apasă 
  
fireasca numărare de timp şi neuitare 
  
miratul ce şopteşte 
  
iubirii să ia loc 
  
ne retrăim doar somnul, lumina ce ne zbate, un pas făcut în gol un dumicat de viaţă. 
  
Şi-am să tai închipuirea din cuvânt, voi aşterne praf de stele pe cerul chipului meu, dincolo de mâna întinsă arderea bate vânt de iubire. Mângâindu-mi dansul tăcerii lumina îşi face loc în ochii tăi. 
  
Cititorule...ce vină am dacă nedumerirea acestui dans vine din suflet? Ce pedeapsă e acest cuprins de pământ ce-mi poartă paşii către lume? 
  
În albele nopţi, visul rămâne acelaşi doar ochiul priveşte spre oameni paharul plin...dar o parte din mine ştie că străzile sunt tot atât de lungi iar pe ziduri coboară speranţa. 
  
Ajungi să bei viaţa cu înghiţituri mici şi aerul să prindă miros de tine. 
  
Autor Dorina Şişu 
  
Dublin Ireland 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ajungi să bei viaţa / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 200, Anul I, 19 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!