CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Aga Lucia Selenity         Publicat în: Ediţia nr. 1236 din 20 mai 2014        Toate Articolele Autorului

Aurul Moldovei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Moldoveancă, de origine din Cantemir, apreciez faptul că tinerii participă la concursurile nationale şi internaţionale, arătând interes faţă de ştiinţă, aplicaţie către studiu, competenţă şi performanţă.  

M-am bucurat să văd că o elevă din Republica Moldova a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ecologie care a avut loc în perioada 09-12 mai 2014, la Istanbul, Turcia. La această olimpiadă au participat 210 elevi din 45 de ţări. Juriul internaţional, constituit din 22 de membri, a apreciat 107 proiecte. Echipa Republicii Moldova a fost constituită din trei elevi şi doi conducători. Buza Gabriela, elevă în clasa a XI-a la Liceul teoretic „Orizont” din Chisinau a câştigat medalia de aur. Eleva a obţinut premiul mare pentru proiectul cu genericul ,,Mărirea toleranţei soiei la secetă cu ajutorul compuşilor de fosfor şi azot”.  

Tot în acest an, patru elevi au obtinut medalii şi mentiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică desfăşurată în perioada 2-7 mai, 2014, la Plevna, Bulgaria: o medalie de argint, trei medalii de bronz şi două menţiuni de onoare. Medalia de argint a fost obţinută de către Şapoval Nicolae, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Orizont” din Chişinău, iar elevii Griza Dan din clasa a XI-a, Cucu Vladimir din clasa a XI-a şi Nipomici Dionisie, elev în clasa a XI-a din aceeaşi instituţie, au câştigat medalii de bronz.  

De asemenea, mă bucur să văd că există o preocupare de training pentru performanţă din partea cadrelor didactice, o strategie de gestionare a potenţialului concurenţial şi un feedback binemeritat internaţional.  

Felicitări, dragi copii şi dragi cadre didactice!
La cât mai multe medalii!  

Referinţă Bibliografică:
Aurul Moldovei / Aga Lucia Selenity : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1236, Anul IV, 20 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aga Lucia Selenity : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aga Lucia Selenity
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!