AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  Adina Rosenkranz Herscovici
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DATE PERSONALE  
 
ROSENKRANZ-HERSCOVICI Adina. Născută la Bucureşti. Stabilită în Israel de la vârsta de 15 ani. Poetă, prozatoare şi profesoară de limba franceză.  
 
Studii în România: București, şcoala elementară Barbu Ştefănescu Delavrancea (4 ani) şi şcoala medie „Matei Basarab” (5 ani). Studii în Israel:Tel Aviv, Liceul "Alliance israélite universelle"(3 ani). Universitatea Tel Aviv, Facultatea de Ştiinţe Umane, secţia de Limbă şi Literatură Franceză şi Facultatea de Ştiinţe Sociale, secţia Ştiinţe Politice. A studiat arta dramatică (un an) în cadrul secţiei de Teatru a Universităţii Tel Aviv. Diplomă de pedagogie (limba de predare franceză). Masterat în Lingvistică Franceză.  
 
Activitate profesională: A predat mai mulţi ani limba franceză în şcoli elementare şi medii. Pasionată de franceză, de muzică franceză, de teatru şi poezie, a organizat spectacole, în care elevii au interpretat cu succes cântece, scenete de teatru. A făcut şi face parte din grupe dramatice şi muzicale pentru amatori, şi participă la ateliere de creaţie poetică în limba ebraică.  
 
Activitate literară: Scrie poezii în limbile: franceză, ebraică, română şi italiană, traducându-le şi adaptându-le dintr-o limbă în alta. A publicat în Israel,in august 2015,la Editura Familia, un volum de poezii în aceste 4 limbi. Volumul se intitulează: „Mon flirt avec la poésie" sau „Flirtul meu cu poezia" (în ebraică: „ Meflartetet im haşira").  
 
Publică poezii şi proză în mai multe reviste de limbă română: „Clipa” şi „Revista Radio Metafora” (SUA), „Prolitera” „ASILR” (Revista Asociaţiei Scriitorilor Israelieni de Limbă Română), „Armonii Culturale” (Adjud), „Confluenţe Literare” (Bucureşti), „Singur” (Târgovişte), „Starpress” (Rm. Vâlcea), ş.a.  
 
Referinţă Bibliografică:
Adina Rosenkranz Herscovici / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1694, Anul V, 21 august 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!