AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1114 din 18 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

ADDENDA (5)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Costel Zăgan : "A fi profesor la ţară înseamnă să poţi face un pas. Un pas din infern în...prezent !"  

 

- Pe plan literar, am debutat, ca orice poet, de mai multe ori. Mai întâi, în revista Liceului "A.T.Laurian", prin 1973-1974, apoi în ziarul judeţean Clopotul, în 1977. După aceea în Flacăra lui Adrian Păunescu, Familia, Caiete botoşănene.  

În 1983, am luat Premiul revistei Steaua, la Festivalul de Poezie Poemele luminii , iar în anul 1995, am primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Moldova -Iaşi, la Porni Luceafărul.  

Tot în 1995, îmi apare volumul Poeme infracţionale, scris şi manufacturat în Penitenciarul Botoşani, unde singurătatea mea a hibernat un an şi jumătate , din motive, pardon, cauze arhicunoscute şi depăşite, din fericire.  

 

Totuşi nu pot trece cu vederea din această perioadă , înfiinţarea revistei cu circuit închis Caietele lui Cain. Nici interviul pe care mi l-a luat revista Timpul (Iaşi), prin persoana lui Viorel Ilişoi : "Dacă vrei să scrii o poezie, cheamă-ţi avocatul !" (decembrie 1995), precum şi grupajul de poezii publicat în revista Hyperion, nr.1-4,1995, la rubrica Poezia spaţiului concentraţionar.  


-Cum v-aţi apropiat de jurnalism ?  

 

- M-am apropiat când, liber fiind din nou şi şomer, am urmat aşa-numitele cursuri de iniţiere în jurnalism, susţinute cu aplomb pedagogic, profesional şi părintesc de numiţii : Radu Câjvăneanu şi Lucia Olaru Nenati.  

Aceste cursuri m-au îmbolnăvit pe viaţă de patima de-a scrie. Şi nu doar poeme, ci şi Lecturi perpendiculare precum şi alte articole unde-mi tăiam singur craca de sub piciorele minciunii şi (im)posturii (im)personale.  

 

P.U.  

Costel Zăgan, Deşertul de catifea (139)  

 
 

 

Referinţă Bibliografică:
ADDENDA (5) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1114, Anul IV, 18 ianuarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!