CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1107 din 11 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

ADDENDA (1)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Costel Zăgan : "A fi profesor la ţară înseamnă să poţi face un pas . Un pas din infern în...prezent !"  

 

Costel Zăgan s-a născut la 20 ianuarie 1958, în satul Tudor Vladimirescu, comuna Ringhileşti, judeţul Botoşani.  

Trăieşte pe graniţa dintre două zodii : Capricorn şi Vărsător, de unde şi ondulaţia destinului său : una caldă, una rece.  

Părinţii : Ioan şi Elena, ţărani, sunt originari din Bucovina (Bosanci şi, respectiv, Buneşti- Suceava) .  

Singur la părinţi. A urmat clasele I-VIII în satul natal. Absolvent al Liceului Teoretic "A.T.Laurian", Botoşani, secţia reală, promoţia 1977. Între 1984- 1990, a urmat Facultatea de Litere a Universităţii "Al.I. Cuza", Iaşi.  

 

- Când aţi debutat în învăţământ şi ce lucruri v-au marcat în această frumoasă profesiune de dascăl, ce este ocolită de mulţi tineri în zilele noastre din caza unei retribuţii mici ?  

 

- Prin urmare, am debutat în învăţământ de două ori. În 1977, am lucrat în învăţământ câteva luni până la plecarea la oaste şi, din nou, în 1979, după lăsarea la vatră, la şcoala din satul natal, unde se învăţau pe vremea aceea zece clase.  

M-a marcat în chip deosebit atmosfera tinerească şi plină de elan. Era cât pe ce să spun : elan revoluţionar! Dar să ştiţi că aşa şi era.  

Revoluţia era în mine, în noi, în dorinţa noastră de-a înşfăca munţii , de a-i răsturna şi de a-i pune la loc! La locul lor : lângă cer!  

P.U. Revista HYPERION, NR.2, 2001  

 

Costel Zăgan, Deşertul de catifea (135)  

Referinţă Bibliografică:
ADDENDA (1) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1107, Anul IV, 11 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!