CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 517 din 31 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Acum eu exist. Nu mă părăsi!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ostenite-s limbile pământului, care ticăie-n fiecare ceasornic stricat, ce-l are cel ce-n toate-i priceput pe masa vremurilor. Oţelul venei albastre se mişcă-n maşinăria uriaşă, lepădat de speranţă. Tocul timpului scrie pe răbojuri semne neînţelese, ce-ndatorniceşte suflete. Scâncetul pruncului din miezul inimii ne arată că o arcă s-a rupt pe fluviul veiţii. Prin beznele tunelelor, plutesc celule şi atacă rădăcinile răului, dar multe încă sunt biruite. Vasele omului devin din ce în ce mai mici, împotriva valurilor sălbatice care se întăresc. Un val moare şi alte zece îşi fac loc, în vâltorile unde procreaţia are dimesiunile altui spaţiu. 
  
- Vă rog, domnule, să încercaţi să vă stăpâniţi. Este încă sub narcoză, dar simţurile pot recepţiona stimuli inteligibili. Este între viaţă şi moarte. Am administrat cel mai puternic antibiotic ca terapie de şoc. Inima este puternică. Luptă şi sunt şanse să scape. Vă rog insistent să aşteptaţi pe hol. Septicemia, carcatiţa uriaşă, îşi întinsese braţele, încet şi sigur, dar sunt şanse de a se arde şi retrage.  
  
Stele uriaşe se prăbuşesc în scântei albastre printr-o lume de fum. Undeva, unde şi-a zbura este altceva, o voce-i apasă puternic timpanele în care aude urlete: 
  
- Nu pleca. 
  
De sus ninge cu rugină. Roşul arderii îi frige cu gheaţă şira măduvei. Greutatea lumii acesteia, s-a aşezat pe pieptul ei. O stâncă neagră cu o gură uriaşă ţipă cu ochi roşii: 
  
- Vei fi a mea! De undeva, de jos, simte că plouă de jos spre sus, iar picăturile fierbinţi cad pe trupul ei şi-o ard. 
  
- Cum stăm cu temperatura? 
  
- A început să scadă puţin. 
  
- Introdu întăritoare pentru rinichi. 
  
Din imensitatea neagră, fuioare de alb răsucit, luminoase, au început să-i intre prin degetele mânilor şi durerile au început să-i fie percepute omeneşte. Un gând ca o spânzurătoare era agăţat desupra ei. Era frica de moarte. Presiunea şi vocea uriaşă din timpane începură să-i scadă, dar sunete stridente şi ritmice le luau încet locul. Inima împreună cu acestea băteau în urechile ei retragerea trupelor de întuneric. Ca un ecou îndepărtat, aude un scâncet de copil care-i spune: 
  
- Mamă! Acum eu exist. Te rog, nu mă părăsi! 
  
By Viorel Muha 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Acum eu exist. Nu mă părăsi! / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 517, Anul II, 31 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!