CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditare >  


Autor: Marin Bunget         Publicat în: Ediţia nr. 253 din 10 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Acoperiţi-vă durerea cu zâmbete ...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Când eşti într-un oraş nou şi ai nevoie de ceva, ai două posibilităţi, ori întrebi un localnic, ori cauţi să te descurci singur, urmărind puzderia de firme ce se află la tot pasul. Am fost recent într-o asemenea situaţie, şi cum îmi place să mă descurc singur mi-am ridicat ochii, încercând să găsesc o firmă care să mă scoată din încurcătură. "Dacă aţi venit în urma anunţului nostru aţi nimetit bine, va rugăm să poftiţi în sală", îmi spune o voce luându-mă de mână. Cobor privirea. Lângă mine intrun cărucior cu roţile, un om între două vârste, căruia îi lipseau ambele picioare. Invitaţia a fost atât de surprinzătoare, încât nu am putut să refuz. Am intrat în sală şi o altă persoană, şi ea tot cu un handicap motoriu, dar care se putea mişca pe propriile picioare mi-a arătat unde să mă aşez. Când m-am dezmeticit în sfârşit, am înţeles că era vorba despre o adunare a persoanelor cu handicap. Scopul, strângerea unor fonduri, pentru a-l ajuta pe un prieten care se află într-o situaţie foarte gravă. I-am privit pe aceşti oameni, fiecare purta cu el o durere, o durere de care ştia că nu va scăpa niciodată. O durere pe care au învăţat să o poarte cu demnitate. O durere pe care chipul lor nu lasă să se întrevadă că există. O durere pe care au învăţat să şi-o acopere cu zâmbete. În sinea mea, m-am simţit ruşinat. Noi, cei care ne considerăm oameni normali, ne plângem din orice. Vom învăţa oare şi noi vreodată să fim ca ei ? Poate numai dacă vom învăţa, ceea ce pentru ei e atât de uşor, să ne acoperim durerea cu zâmbete.  

Referinţă Bibliografică:
Acoperiţi-vă durerea cu zâmbete ... / Marin Bunget : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 253, Anul I, 10 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Bunget : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Bunget
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!