Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA
Home > Eveniment > Actualitate > Mobil | Print |   


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 891 din 09 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

ABECEDARUL – PRIMUL ŞI CEL MAI IMPORTANT PAS AL VIEŢII
 
 
 
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu literele Alfabetului aşezate în mod declarativ în dreptul inimioarei, învăţăceii clasei I B din ultima promoţie de elevi a doamnei învăţătoare Marioara Herpuţ au dat tonul deschiderii serbărilor de sfârşit de an şcolar la Colegiul Naţional ”Arany Janos” din Salonta.  
 
Vineri, 7 iunie, în sala de festivităţi a colegiului salontan, sub bagheta magică a doamnei învăţătoare Herpuţ, asistaţi de mulţimea emoţionată până la lacrimi a mamelor, bunicuţelor, tăticilor şi bunicilor, micuţii absolveţi de clasa întâi şi-au pus amprenta personalităţii şi creativităţii pe primul lor tablou festiv de sfârşit de an şcolar intitulat „Serbarea Abecedarului”. Evenimentul s-a dorit o premieră şcolară pusă în scenă potrivit invitaţiei „când încă nu am pus ghiozdanul în cui”, motiv suficient pentru a organiza, peste două săptămâni, în ultima zi de an şcolar, o nouă surpriză cu premii şi cântece de vacanţă.  
 
„Am dorit să marcăm, prin cântec şi poezie, într-un mod deosebit, acest moment unic reprezentat în viaţa oricărui copil de ziua în care toate tainele Abecedarului au fost descifrate iar elevii cunosc, prin citire şi scriere corectă, toate literele alfabetului. Din acest punct crucial al dezvoltării condiţiei umane urmează descoperirea universului înconjurător, văzut şi nevăzut, prin lectură, scriere sistematică, calcul matematic, explorare prin ştiinţe şi arte, asimilare şi cercetare. Altfel spus, urmează 11 ani de şcoală şi toţi ceilalţi ani dedicaţi perfecţionării şi creaţiei individuale prin studiu academic. Astăzi am demonstrat că stăpânim la perfecţie Abecedarul. Astăzi am făcut primul pas. Este un motiv suficient de important pentru a ne bucura şi a sărbătorii alături de familiile noastre”, ne-a declarat Marioara Herpuţ, învăţătoarea clasei I B care, prin alunecarea lacrimilor de fericire care-i mângâie obrajii, lasă descoperită o sensibilitate aparte pentru ultima promoţie de elevi din cariera domniei sale.  
 
Autori: prof.înv.primar ILIE Adela Sofia și Sorin PETRACHE  
 
Foto: Cristian Butcă  
 
 
Referinţă Bibliografică:
ABECEDARUL – PRIMUL ŞI CEL MAI IMPORTANT PAS AL VIEŢII / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 891, Anul III, 09 iunie 2013, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.
 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


 
ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR


 
 
CLASAMENT
ARTICOLE RECENTE
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!