CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 891 din 09 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

ABECEDARUL – PRIMUL ŞI CEL MAI IMPORTANT PAS AL VIEŢII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu literele Alfabetului aşezate în mod declarativ în dreptul inimioarei, învăţăceii clasei I B din ultima promoţie de elevi a doamnei învăţătoare Marioara Herpuţ au dat tonul deschiderii serbărilor de sfârşit de an şcolar la Colegiul Naţional ”Arany Janos” din Salonta.  
  
Vineri, 7 iunie, în sala de festivităţi a colegiului salontan, sub bagheta magică a doamnei învăţătoare Herpuţ, asistaţi de mulţimea emoţionată până la lacrimi a mamelor, bunicuţelor, tăticilor şi bunicilor, micuţii absolveţi de clasa întâi şi-au pus amprenta personalităţii şi creativităţii pe primul lor tablou festiv de sfârşit de an şcolar intitulat „Serbarea Abecedarului”. Evenimentul s-a dorit o premieră şcolară pusă în scenă potrivit invitaţiei „când încă nu am pus ghiozdanul în cui”, motiv suficient pentru a organiza, peste două săptămâni, în ultima zi de an şcolar, o nouă surpriză cu premii şi cântece de vacanţă.  
  
„Am dorit să marcăm, prin cântec şi poezie, într-un mod deosebit, acest moment unic reprezentat în viaţa oricărui copil de ziua în care toate tainele Abecedarului au fost descifrate iar elevii cunosc, prin citire şi scriere corectă, toate literele alfabetului. Din acest punct crucial al dezvoltării condiţiei umane urmează descoperirea universului înconjurător, văzut şi nevăzut, prin lectură, scriere sistematică, calcul matematic, explorare prin ştiinţe şi arte, asimilare şi cercetare. Altfel spus, urmează 11 ani de şcoală şi toţi ceilalţi ani dedicaţi perfecţionării şi creaţiei individuale prin studiu academic. Astăzi am demonstrat că stăpânim la perfecţie Abecedarul. Astăzi am făcut primul pas. Este un motiv suficient de important pentru a ne bucura şi a sărbătorii alături de familiile noastre”, ne-a declarat Marioara Herpuţ, învăţătoarea clasei I B care, prin alunecarea lacrimilor de fericire care-i mângâie obrajii, lasă descoperită o sensibilitate aparte pentru ultima promoţie de elevi din cariera domniei sale.  
  
Autori: prof.înv.primar ILIE Adela Sofia și Sorin PETRACHE  
  
Foto: Cristian Butcă  
  
 
Referinţă Bibliografică:
ABECEDARUL – PRIMUL ŞI CEL MAI IMPORTANT PAS AL VIEŢII / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 891, Anul III, 09 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!