CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 186 din 05 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

A sta in fata oglinzii vietii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Amintirile vin la suprafaţă asemenea izvoarelor ce ţâşnesc din adâncuri, ca imediat după aceea să se preschimbe în pâraie ce o iau la vale unind-se în cele din urmă în râuri. Forţa impresiilor din trecut se aseamănă cu tăria apelor ce năvălesc de la înălţimea munţilor, trecând uneori prin văi adânci, însă alteori transformându-se în şuvoaie nimicitoare ce distrug totul în cale. Fără apă noi nu putem trăi, dar dacă ea este prea multă, atunci în mod sigur viaţa ne va fi ameninţată. 
  
În urmă cu mai mulţi ani am citit o ştire despre o zonă deosebit de aridă din India, unde ploaia era o raritate. De aceea, oamenii din regiune săpau puţuri adânci pentru a putea avea acces la apă. Însă într-o zi cerul s-a înnorat neaşteptat, iar după mulţi ani de secetă, stropi mari de ploaie au început să cadă pe pământ. 
  
Bucuria a fost nespus de mare, mai ales fiindcă precipitaţiile au durat mai multe zile, plouând continuu aproape fără întrerupere. Se părea că zeul Rudra răspunsese cererilor credincioşilor săi, aducând în sfârşit binefacerea apei ce face cu putinţă viaţa pe pământ. Din nefericire, ploaia nu s-a oprit nici după o săptămână, iar în cele din urmă şuvoaie nestăvilite, asemenea unor puhoaie sălbatice au inundat întreaga regiune distrugând casele oamenilor, recoltele şi contaminând apa de băut. În scurt timp au apărut o mulţime de molime, iar multe persoane au trebuit să fie mutate în alte zone, pierzând tot ce agonisiseră. Astfel, ceea ce părea a fi o binecuvântare s-a transformat în cele din urmă într-un blestem, iar în locul zeului Rudra şi-a făcut apariţia nimicitorul Yama. 
  
La fel stau lucrurile şi în cazul amintirilor pe care le purtăm în noi, în suflet, ele devenind binecuvântări preţioase sau blesteme nimicitoare în funcţie de modul în care vom şti să le canalizăm forţa primordială spre ceva pozitiv şi demn de luat în considerare, sau dimpotrivă spre ceea ce este negativ. Nu este un lucru simplu să direcţionezi forţa interioară spre partea pozitivă, iar conversia trăirilor noastre în direcţia cea bună va necesita efort şi stăruinţă, însă rezultatele vor aduce o satisfacţie ce nu poate fi exprimată pe deplin în cuvinte. Dimpotrivă, dacă vom neglija „igiena interioară a gândurilor şi impresiilor trecutului”, vom ajunge ca în cele din urmă tendinţele distructive să câştige întâietate, iar forţa nimicitoare a frustrării, urii şi resentimentului va pune stăpânire pe noi şi pe toată viaţa noastră. Nu avem cale de mijloc, şi este mai bine să redirecţionăm din timp resursele sufleteşti, decât să asistăm neputincioşi la descătuşarea energiilor ascunse în adâncul nostru. 
  
De aceea, cu scopul de a oferi un exemplu practic, voi iniţia mai multe relatări, desprinse din experienţa unei persoane ce îmi este cunoscută, pentru a realiza conversia amintirilor în direcţia cea bună. Bineînţeles că aceste relatări trebuie luate ca un exerciţiu în sensul prezentării metodei „studiului biblic aplicat”, ca posibil instrument de modelare interioară şi dezvoltare personală. 
  
Pe scurt, etapele acestei metode sunt următoarele: întocmirea unei relatări, analizarea ei pentru a identifica elementele ce o compun, identificarea conexiunilor ce se pot stabili în cuprinsul Sfintelor Scripturi, studierea materialului biblic identificat, personalizarea studiului biblic efectuat, dezvoltarea relaţională prin rugăciune, întocmirea unui plan de acţiune, reformularea pozitivă a relatării şi jurnalizarea aplicării planului de acţiune. În total sunt nouă etape, care dacă vor fi parcurse vor conduce la o schimbare benefică şi pozitivă a vieţii noastre. 
  
Pentru a întregi tabloul prezentării metodei „studiului biblic aplicat”, voi contura următoarele direcţii de acţiune: redirecţionarea pozitivă a impresiilor trecutului, rezolvarea creativă a tensiunilor din prezent şi îmbunătăţirea proiecţiei viitorului pe care îl aşteptăm. Prin urmare, toate secvenţele de timp: trecut, prezent şi viitor, vor fi luate în considerare cu scopul de a fi tratate în lumina binefăcătoare a adevărului cuprins in Sfintele Scripturi. 
Referinţă Bibliografică:
A sta in fata oglinzii vietii / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 186, Anul I, 05 iulie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!