CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 251 din 08 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Perspective de viitor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iniţial am dorit să numesc această secţiune cu titlul „Grupuri de iniţiativă pentru promovarea aplicaţiilor biblice pe telefonul mobil”, dar mi-am dat seama că principiile pe care doream să le spun se aplică la multe alte proiecte similare, ceea ce se constituie ca o perspectivă de viitor. Elementul fundamental pentru a desfăşura acţiuni de evanghelizare prin Internet sau pe telefonul mobil este „Grupul de iniţiativă” constituit din persoane care conlucrează în vederea transmiterii mesajului Evangheliei prin aceste mijloace de comunicare.  
 
În cazul proiectelor dedicate aplicaţiilor pe telefonul mobil, am să redau modul inedit în care un astfel de grup de iniţiativă s-a constituit într-o localitate din România, cu scopul de a oferi Biblia pe telefonul mobil. În cursul sărbătorilor pascale, mai mulţi tineri au obţinut autorizaţia din partea primăriei pentru a putea oferi într-un loc public modulele de aplicaţie „Biblia pe telefonul mobil” persoanelor interesate. Practic, având la dispoziţie mai multe calculatoare cu porturi de infraroşu şi Bluetooth, timp de patru zile au oferit trecătorilor ocazia de a-şi descărca Biblia pe telefonul mobil.  
 
Acţiunea a fost inedită şi interesantă ca metodă de evanghelizare, împreună cu Sfânta Scriptură fiind distribuite şi comentarii biblice. Era ocazia unui „colportaj virtual”, oferind textul Bibliei şi al altor materiale cu un caracter spiritual într-o manieră electronică, directă, independentă de hârtie şi de complicate lucrări de tipărire sau distribuţie.  
 
La scurt timp, am citit pe Internet cum într-o anumită localitate din Germania, unde se celebra un anumit eveniment, un postul naţional a oferit trecătorilor Biblia pe telefonul mobil într-o manieră similară grupului de iniţiativă mai sus menţionat. Ceea ce vreau să subliniez este necesitatea de a ne adapta la noile tehnologii, care permit o distribuţie rapidă a informaţiei, fără a mai recurge la sistemele de producţie şi distribuţie tradiţionale.  
 
Este vorba de o adaptare la modul de comunicare al omului modern. În continuare, am să mai redau o idee de pe un blog dedicat Bibliei pe telefonul mobil.  
 
Există regiuni întinse ale lumii unde este dificil să distribui textul Sfintelor Scripturi din raţiuni economice sau politice. Prin descărcarea pe telefonul mobil a textului sfânt şi a diferitelor alte comentarii, oamenii din aceste regiuni pot avea Biblia în ciuda imposibilităţii de distribuţiei în varianta scrisă. Astfel, în mod asemănător comunicaţiilor radio, mesajul Evangheliei ajunge să fie cunoscut chiar în locuri unde acest lucru ar părea imposibil.  
 
Evanghelia prin Internet a adus Biblia la îndemână oricărei persoane interesate, cu condiţia deţinerii unei conexiuni şi a unui computer. Cu toate acestea, computerul este un mijloc de comunicare ce presupune o cameră, un birou, un loc special amenajat şi în plus, un spaţiu de depozitare.  
 
Prin apariţia telefonului mobil au fost adăugate două dimensiuni: mobilitate şi personalizare. Telefonul mobil este un obiect cu un caracter personal, pe care îl avem cu noi tot timpul indiferent unde mergem. În momentul în care textul Bibliei este încărcat pe telefon, atunci Cuvântul lui Dumnezeu ne va însoţi tot timpul, gata de a fi accesat, indiferent de momentul zilei. Astfel, Biblia devine o parte a vieţii noastre într-un sens cu totul nou şi inedit, folosind tehnologia de ultimă oră a acestei lumi.  
 
Astfel, lucrarea de predicare a Evangheliei se apropie de acel final prevăzut în Sfintele Scripturi, când orice om va putea avea la dispoziţie mesajul divin şi va putea lua o decizie finală în a-L urma pe Dumnezeu. În acest sens, lucrarea desfăşurată alături de echipa Intercer a fost pentru mine ocazia de a învăţa cum mijloacele de comunicare moderne, atât de mult utilizate pentru lucruri rele şi dăunătoare minţii, pot să fi folosite spre slava lui Dumnezeu. Ar mai fi multe de prezentat, în genul rolului paginilor personale pe Internet, ca mijloc de a predica Evanghelia sau alte cuvinte despre potenţialul oferit de blogosferă, dar cred că este suficient pentru scopul acestui material.  
 
Acest gen de lucrare necesită cooperarea a cât mai multor persoane şi punerea în valoare a cât mai multor talente, pentru care am oferit un model şi o viziune de acţiune. Am insistat pe lucrarea personală şi pe cea a grupurilor de iniţiativă fiindcă în aceasta a constat întotdeauna forţa predicării Evangheliei, din timpul apostolilor până în ziua de astăzi. În perspectivă, aş dori ca împreună cu echipa Intercer să putem deschide un portal dedicat studiului biblic devoţional, care să permită schimbul de experienţă dintre cei care doresc să cunoască pe Hristos.  
 
Dincolo de organizaţii şi denominaţiuni religioase, există o temelie sigură pentru adevărata unitate creştină: Sfânta Scriptură prin Isus Hristos.  
 
În încheiere voi reda cuvintele ce vă întâmpină pagina de Internet „Biblia pe telefonul mobil” de la biblephone.intercer.net prin care conturez perspectiva unei lucrări pentru cauza lui Dumnezeu prin cei care caută să Îl urmeze şi să împlinească voia Sa:  
 
„Prin harul Domnului nostru Isus Hristos este posibil în momentul de fată să aveţi Sfânta Scriptură disponibilă pe telefonul dumneavoastră mobil. Datorită tehnologiei Java, în locul jocurilor pentru telefoanele mobile, Biblia va fi disponibilă pentru studiu 24 ore / 7 zile oriunde vă aflaţi, ori de câte ori doriţi.  
 
Cu siguranţă, multe persoane vor avea convingerea că această oportunitate de a avea aşa de aproape de noi Sfânta Scriptură reprezintă un semn al apropierii venirii lui Hristos. Eu personal, împărtăşesc acest gând şi cred că o mare ocazie se deschide înaintea noastră de a putea citi Cuvântul lui Dumnezeu de pe telefoanele noastre mobile.  
 
Dacă stilul de viaţă şi societatea ne impun să avem tot timpul asupra noastră aceste telefoane, prin instalarea Bibliei vom avea Scriptura mai aproape de noi ca niciodată, indiferent că suntem în călătorie sau ne aflăm în mijlocul orelor dificile ale zilei, când mai mult ca oricând avem nevoie de un sfat sau de o încurajare din Cuvânt.  
 
Cu multă răbdare şi perseverenţă am lucrat la realizarea acestui portal, având un sprijin substanţial din partea echipei Intercer şi în mod deosebit din partea lui Lucian Mihăilescu, prietenul şi fratele meu în nădejdea creştina. Am o vie dorinţă ca împreună cu ajutorul lui Dumnezeu, acest portal să cuprindă tot mai multe module în diferitele limbi ale Pământului.  
 
Am început cu limba română, am continuat cu limba maghiară, după aceea cu limba rromă şi după aceea cu limba engleză. În viitor noi module vor fi adăugate pentru a da ocazia la cât mai multe persoane să aibă acces la Cuvântul lui Dumnezeu.”  
Referinţă Bibliografică:
Perspective de viitor / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 251, Anul I, 08 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!