CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 200 din 19 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

A morţii fruntea-i toată
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O pânză albă îşi ascunde amara goliciune în dulcele cuvânt iubire. Legenda a încurcat culorile, sângele curge în linia vieţii din palmele tale. Meritele unui om topeşte zăpada. Duşmănia e o părere de rău. Întoarce privirea mai mult spre gândul plâns căci moartea ne soarbe acum printr-o ploaie cu nevoi de noi, de tine, de oricine. Frunzele se răsucesc a grabă. Pasul tău vorbeşte străzii mele rătăcite. Merg să mă uit, rătăcesc egoism, mă-pânzeşte imperiul, normalul demitizase joaca...ce spun? O, fie din noapte un miez de vis, ori foşnet să rămân. Clipele seci spre tine mă împing. Acolo privirea mi-a rămas albastră. Un corb, un pustiu, începe dincolo de îndoială să creadă în minuni. Înţelegi o noapte ce s-a lăsat pe suflet orb. 
  
Mormintele s-au închis. Pustiul vine şi pleacă singur. Vina te cuprinde, s-atinge cerul de tine, când anii nu-i mai vezi, nu auzi nimic, nu vezi leii ignorând limite. În spaţiul copacilor e miros de tine. Şi iată, orbeşti în lumina cetăţii căutând elegia a patra, a cincea, cine mai ştie. 
  
Ruinată părere, răsfăţ de cuvinte, cu mâlul te joci de acum înainte. Albiră trupuri prea arse de soare, caimacul îţi pare o umbră ce doare. Mustăţi alungite pictezi printre aştri, mai scoate o coală şi scrie poeme, nu pâlpâie ochiul ascuns după ziduri, ci şoaptele scot balcanice cânturi. 
  
Dragostea nu e măreaţă? Ea te coboară? Cuprinde îndoiala înţeleaptă. Veghezi minutarul. A morţii fruntea-i toată, tu eşti uitătorul iubirii ce m-apasă. Sărutul plin, acordul hialin, mă face, te desface, o aripă, un suflet, din punctul cardinal ne naştem, apoi zacem. Cine îţi duce dogma? De ce preferi banal? Extremele sunt false, mirarea ta la fel, treci valea fără viaţă, pe pânză îţi adorm. Pictura e carnală, un sânge înşelat, regina în cetate dansează un păcat. Himere, scepticisme în porţi de rai crăpate, aşteaptă o legendă, un Cyrano plecat. 
  
Autor Dorina Şişu 
  
Dublin - Ireland 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
A morţii fruntea-i toată / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 200, Anul I, 19 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!