AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1076 din 11 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

A ÎNCEPUT SINUCIDEREA ROMÂNIEI !?! (1)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Dio luă gazeta şi citi : "Regretatul Corneliu Coposu a spus că integritatea noastră teritorială până la frontierele estice ale neamului este o obligaţie sfântă, ca a unsprezecea poruncă a decalogului românesc."  

Sângele începu să-i fiarbă în vene : era vremea să pună mâna pe condei , gingaşa lui mitralieră cotidiană şi să-i dea drumul , rafală după rafală!  

Probabil că Nietzsche are dreptate : "Cu cât priveşti mai îndelung o prăpastie, cu atât prăpastia priveşte mai îndelung în tine".  

Iar dacă viaţa te pune într-o situaţie fără ieşire, există, totuşi , două modalităţi de rezolvare. Şi acestea sunt, paradoxal sau nu, disperarea şi sinuciderea!  

O disperare asumată, benefică. O disperare ce te obligă la o nouă orientare în destin. O disperarea ce valorizează răul din lume sau din tine însuţi, în vederea determinării unei noi speranţe, chiar dacă această speranţă este doar o utopie, mă rog, o promisiune, e totuşi ceva. Înseamnă că ai învins inerţia care tinde să uniformizeze lumea.Fie printr-un rău excesiv, fie printr-un bine de acelaşi calibru.  

În exces adică.  

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (124)  

 
 
 
Referinţă Bibliografică:
A ÎNCEPUT SINUCIDEREA ROMÂNIEI !?! (1) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1076, Anul III, 11 decembrie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!