CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Laurenţiu Constantin         Publicat în: Ediţia nr. 80 din 21 martie 2011        Toate Articolele Autorului

A doua ediţie a Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MEDIEVAL PRAXIS 
  
CONCERT DE MUZICĂ VECHE – BUCUREŞTI (EDIŢIA A DOUA) 
  
Dragi prieteni,  
  
Agenţia Medieval Praxis anunţă un nou concert în cadrul celei de-a doua ediţii a Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti.  
  
Acesta se intitulează „Călătorie” şi va avea loc în seara zilei de vineri, 25 martie 2011, începând cu ora 19, în Sala Bizantină a Palatului Cercului Militar Naţional. Concertul va fi susţinut de formaţia „Gli Studiosi di Sebastiano”, avându-l ca invitat pe violoncelistul Ciprian Câmpean din Cluj.  
  
Programul concertului este dedicat exclusiv creaţiei camerale a compozitorului Georg Friedrich Händel. Şapte din cele Nouă Arii Germane constituie punctul de atracţie al concertului. Cunoscute sub denumirea de “Neun Deutsche Arien”, ariile poartă amprenta lungilor ani petrecuţi de Händel în Italia, Germania şi Anglia. Ansamblul „Gli Studiosi di Sebastiano” aduce pe scena Stagiunii o variantă interpretativă inedită a acestor lucrări vocal-instrumentale. Spectaculos datorită bogăţiei timbrale pe care o propune, totodată echilibrat de rigurozitatea redării textului muzical, în contextul epocii, concertul beneficiază de aportul unor muzicieni experimentaţi în interpretarea muzicii vechi pe instrumente specifice epocii Barocului muzical.  
  
Scurte piese din creaţia instrumentală a lui Händel vor completa programul serii, reliefând traseul "călătoriei"începute cu secole în urmă.  
  
Concertul este posibil datorită susţinerii CLAR Group.  
  
Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro. 
  
Aflată la cea de a doua ediţie, Stagiunea de Muzică Veche Bucureşti a fost bine primtă încă de la debut atât de către publicului cât şi de către presă. Acoperind un gol în viaţa culturală a Capitalei, Stagiunea a beneficiat de prezenţa unor invitaţi importanţi (Neagu Djuvara, Grigore Leşe) si a devenit o constantă în agenda publicului dornic de evenimente artistice de calitate.  
  
Contact: http://stagiune.medievalpraxis.ro  
  
Laurenţiu CONSTANTIN 
  
laurentiu@medievalpraxis.ro 
  
0725.22.33.94 
  
Medieval  
  
Praxis 
  
events and more  
  
Laurentiu Constantin 
  
Str. Zarii 6-8, ap. 5, sect. 5, Bucuresti  
  
Tel: 031.710.03.22. 0725.22.33.94.  
  
Email: laurentiu@medievalpraxis.ro 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
A doua ediţie a Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti / Laurenţiu Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 80, Anul I, 21 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Laurenţiu Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Laurenţiu Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!