CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 260 din 17 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

A avea credinta sau a crede pe Dumnezeu pe cuvant
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Cea mai înaltă formă de închinare pe care o putem aduce constă în a crede pe Dumnezeu pe cuvânt, în a ne întemeia în totul pe cuvintele Sfintelor Scripturi. Dacă am crede acest Cuvânt, atunci toată viaţa noastră s-ar transforma, iar fiecare zi ar aduce cu ea un nou început, o reînnoire a vieţii, care ne-ar oferi bucurie, speranţă, încredere şi împlinire.  

 
Cea mai de seamă nevoie a noastră este de a aduce în viaţa noastră realitatea Cuvântului lui Dumnezeu, a întrupării, jertfei şi învierii Domnului Isus Hristos. Mai departe, privind către momentul suprem al înălţării Sale, am ajunge să avem o deplină încredinţare asupra destinului nostru veşnic.  
 
Numai astfel viaţa noastră va ajunge să aibă sens, să aibă finalitate, în realitatea unui nou început al credinţei noastre, o continuare a paşilor care duc în eternitate, o împlinire a destinului veşnic de a fi copii ai lui Dumnezeu.  
 
Dumnezeu ne iubeşte, dovezile dragostei Sale vin iarăşi şi iarăşi asupra inimilor noastre, căutând să sfărâme împietrirea conştiinţei, dorind să ne redea un chip de slavă, o identitate nouă şi mai ales, viaţă din belşug. Dar atunci când iubirea Sa ajunge să ne atingă inimile, interiorul nostru începe să vibreze, conştiinţa să se trezească, iar bucuria unui nou început să inunde toată fiinţa noastră.  
 
Abia atunci, religia noastă va căpăta sens şi îşi va merita numele în sensul stabilirii legăturii dintre cer şi pământ, dintre noi şi Creatorul nostru. Abia atunci vom ajunge să fim cu adevărat copii ai lui Dumnezeu, condiţia cea mai de dorit din întregul univers. La această bucurie eşti chemat să răspunzi, iar rezultatul nu va fi altul decât fericirea.  
 
Referinţă Bibliografică:
A avea credinta sau a crede pe Dumnezeu pe cuvant / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 260, Anul I, 17 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!