AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: George Terziu         Publicat în: Ediţia nr. 837 din 16 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

A APARUT NUMARUL 8 AL REVISTEI CULTURALE CERVANTES !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cronica Cervantes 8  
  
Numarul 8 a revistei de cultura internationala Cervantes este , probabil , cel mai bun.  
  
Contine poezie si proza firesc.Dar se observa ,fata de numerele anterioare ca s-a oprat o selectie mult mai mare. Printre autorii de poezie de remarcat :nelipsitul Boris Marian, cat si Emil Lungeanu, , Marian Dragomir, Raluca Neagu, Camelia Iuliana Radu, Aurel M. Buricea, Maria Niculescu, Florica Gh. Ceapoiu, Liviu Zanfirescu, Liviu Homorozean.  
  
Printre autorii de proza ne-a atras atentia debutul Florentinei Terziu, cu Amenajarile interioare-o abordare suprarealista, o vom urmari.Un alt debut Iulia Toma, din Bucuresti.Alte proze semnate de Dănuţ Ungureanu, Catia Maxim, Traian Calancea.  
  
Editorul George Terziu a fost si el “oportun” facand o analiza istorica a pacalelilor célèbre .(revista a aparut in aprilie) Dar este semnificativ finalul acestui editorial si chiar surprinzator: 2013. Mă întreb eu, George Terziu, editorul publicaţiei Cervantes, România, dacă cea mai mare păcăleală posibilă nu este chiar viaţa: ne-am născut ca să murim!? Cu anexele ei: iubirea, cuvinte ca şi: copiii  
  
Editorul mai semneaza un eseu interesant despre tristete-considerente epistemologice.  
  
mei, casa mea, averea mea...!!?  
  
Şi astea spuse de oameni care nu mai sunt. Da, viaţa e păcăleala păcălelilor !!!  
  
 
  
Editorialul este semnat de Liliana Ghiţă Boian proaspata redactor sef a revistei.Articolul  
  
MELANCOLIA,CA SURSĂ CULTURALĂ DE INSPIRAŢIE(MITUL CREAŢIEI),este bine construit , cu trimitere la scriitori celebri, Shakespeare, Brâncuşi, Beethoven, Freddie Mercury,  
  
Tolstoi, Grigorescu, Goethe.  
  
Cronica literara este semnta de binecunoscuta Valentina Becart din Iasi, cat si de Florin Pîtea, Cristina Sava, Mihail Grămescu, Mariana Bendou.  
  
Sare in ochi binecunoscuta rubric Omul lunii la Cervantes unde,pana acum au aprut personalitati mai putin cunoscute publicului larg dar deosebit de interesante,pentru care revista merita felicitari.  
  
De data asta numarul este ilustrat cu referire la Unul dintre marii constructori de flaute ai lumii, timişoreanul Anton J. Braun, îşi spune povestea,interviu semnat de un alt timisorean, Vlad Colar.  
  
Mai apare in revista o cronica cinematografica semnata de Ionut. Buda din Cluj.Dansul mai apare si cu un alt articol interesant si provocator Nevoia de cenzura.  
  
Se pare ca nelipsita Camelia Pantazi are resurse inepuizabile istorice.Mai apar la perspective istorice Mariana Bendou, Florina Dinu si Stejarel Ionescu.  
  
Ne-a atras atentia cronicile unor cenacluri dinj Romania scrise de insusi conducatorii lor.  
  
Florin Tene Presedintele Ligii scriitorilor romani apare cu un articol.  
  
Dar revista abunda de articole interesante prin contributia autoarei din Timisoara Lidia Patricia(orasul de suflet si origine al editorului George Terziu ) cu cateva materiale diferite :  
  
Metamorfoze in literature popular si culta,Zece scriitoare care au publicat sub pseudonime masculine , 10 basme horror ale fratilor Grimm.  
  
Daca mai adaugam Zimbind intelligent o rubric déjà de umor selectat cu mare grija si La inchiderea editiei articole cu tenta politica uneori,atunci imaginea revistei devine mai clara.  
  
Cervantes este o publicatie cultural si nu literara.Orice persoana care are gandire libera gaseste ceva interesant in acest numar 8.  
  
 
  
DORU DANCUS 
  
Referinţă Bibliografică:
A APARUT NUMARUL 8 AL REVISTEI CULTURALE CERVANTES ! / George Terziu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 837, Anul III, 16 aprilie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 George Terziu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Terziu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!