CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 261 din 18 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Comentarii biblice pe telefonul mobil
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În paralel cu realizarea proiectului „Biblia pe telefonul mobil” mi-am dat seama că ar fi utilă demararea „Comentariilor biblice pe telefonul mobil”, însă nu îmi dădeam seama cum voi putea realiza acest lucru. Programul de dezvoltare GoBible pe care îl utilizam nu se preta la transpunerea altor cărţi decât Biblia şi de aceea am început să caut pe Internet ce alte astfel de programe mai existau.  
 
Cam în aceeaşi perioadă, am primit solicitări din partea utilizatorilor programului „Biblia pe telefonul mobil” de a furniza şi comentarii biblice. Aveam textul a două astfel de comentarii, dar încă nu ştiam cum să le transpun şi nu aveam nici cea mai mică idee când voi găsi ajutor în acest sens.  
 
Într-o anumită ocazie am descoperit un program de dezvoltare realizat în Rusia, care permitea transpunerea cu uşurinţă sub formă de cărţi electronice pe telefonul mobil.
Relativ repede am reuşit, cu ajutorul Domnului, compilarea a două comentarii biblice: „Calea către Hristos” şi „Parabolele Domnului Hristos”. Ulterior le-am încadrat distinct pe pagina
biblephone.intercer.net pentru persoanele interesate.  
 
Cu scopul de a oferi posibilitatea de realizare a unor astfel de aplicaţii, am oferit informaţii complete privind modalitatea de realizare. Astfel, m-am gândit să ofer posibilitatea de extindere a acestui proiect dincolo de ceea ce reuşisem să realizez până la acea dată. În viitor, noi module de comentarii biblice vor fi adăugate, pentru promovarea studiului Sfintelor Scripturi şi pentru slava lui Dumnezeu.  
 
Într-o mare măsură am convingerea că trebuie să existe o dezvoltare a acestui gen de aplicaţii pe telefonul mobil, fapt pentru care este necesară participarea tuturor celor interesaţi. În baza schimbului de experienţă trebuie să oferim celor ce nu Îl cunosc pe Dumnezeu ocazia de a-L putea avea aproape de ei prin Cuvântul Său transpus chiar şi pe telefoanele mobile.  
 
În momentul de faţă primesc solicitări de a extinde partea de comentarii biblice pe telefonul mobil şi în măsura posibilităţilor acest lucru se va realiza. Sunt multe persoane ce deţin competenţe tehnice în materie de lucru prin Internet, dar care nu îşi propun ţinte spirituale. De asemenea, persoanele care deţin competenţe spirituale nu ştiu să utilizeze eficient Internetul, ceea ce reduce impactul lucrării lor. Dacă persoanele din prima categorie ar colabora cu cele din a doua, atunci am avea o schimbare majoră a modului de promovare a Evangheliei prin Internet şi pe telefonul mobil.  
 
Voi rezuma cele mai sus enunţate după cum urmează:  
 
1.La început a existat sugestia unor utilizatori ai programului „Biblia pe telefonul mobil”, care au dorit să poată avea pe telefonul mobil diferite comentarii biblice.  
2.După aceea, a existat o căutare a resurselor care ar fi putut să susţină acest proiect inedit, fără a avea idee dacă acest lucru chiar era posibil.  
3.Marea descoperire a fost că existau toate „ingredientele” de realizare a acestui proiect şi doar trebuia să pui „cap-la-cap” mai multe lucruri deja existente.  
4.A urmat realizarea primului modul de comentarii, după aceea, prin experienţă şi inspiraţie, dezvoltarea celui de-al doilea etc.  
5.Ca urmare a reacţiilor primite din partea celor interesaţi vor mai urma şi alte module, şi poate pe viitor se va pune problema realizării unui site dedicat.  
6.În cele din urmă, am avut viziunea unei lucrări impresionante ce se poate realiza prin intermediul acestei noi tehnologii de distribuire a comentariilor biblice pe telefonul mobil.  
 
Schema de mai sus este similară celei enunţate la „Biblia pe telefonul mobil” şi se aplică la alte proiecte în mod corespunzător. Dacă până în clipa de faţă aţi fost alături de mine, atunci sper că veţi citi şi următoarea secţiune legată de perspectivele de viitor.  
Referinţă Bibliografică:
Comentarii biblice pe telefonul mobil / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 261, Anul I, 18 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!