CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1102 din 06 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

6 ianuarie: Botezul Domnului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Domnul Iisus a locuit în Nazaretul Iudeei până la vârsta de 30 de ani când omul era considerat matur, devenea apt pentru rânduiala de diacon sau preot, era acceptat între vârstnici şi cuvântul lui ascultat. A lucrat împreună cu Iosif teslarul, logodnicul Mariei pentru pâinea zilnică a familiei.  

În această perioadă a ieşit la propovăduire Ioan Botezătorul care L-a arătat lumii zicând: ,,Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii” (Ioan 1.29).  

A fost botezat de către Ioan deşi nu avea nevoie fiind Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut nu făcut, Cel de o fiinţă cu Tatăl prin Care toate s-au făcut, după cum mărturisim în Crez.  

Şi mai departe Ioan avea să întărească mărturisirea: Cel ce m-a trimis să botez cu apă, Acela mi-a zis: "Deasupra Căruia vei vedea Duhul pogorîndu-se şi rămânând peste El, Acela este cel ce botează cu Duh Sfânt".  

A sfinţit apele pregătind pentru noi baia sfântului Botez şi care avea apoi să se instituie pentru fiecare dintre creştini. De fapt a sfinţit şi pământul pe care a călcat, a sfinţit aerul şi toate obiectele pe care le atingea sau pe lângă care trecea, ca un Dumnezeu.  

A pus o piatră de hotar întregii lumi, calendarul socotindu-se după cum e drept, înainte şi după venirea Sa. A marcat pentru totdeauna istoria lumii şi lucrul acesta nu poate fi nesocotit nici de detractorii Săi cei mai înrăiţi.  

A arătat lumii calea care duce la mântuire, a condamnat păcatul şi l-a împăcat pe om cu Dumnezeu readucându-l la demnitatea de moştenitor al Împărăţiei lui Dumnezeu. A făcut vindecări şi minuni care nu se pot scrie de multe ce sunt şi pe care nu le-a mai făcut nimeni nici înainte, nici după venirea Sa. A pus la dispoziţia oamenilor mijloacele de accedere la această împărăţie. S-a retras de nenumărate ori nopţile în munte să Se roage, deşi ca Fiu al lui Dumnezeu nu avea nevoie de aceasta. S-a urcat pe cruce de bunăvoie răscumpărând pe om din această lume decăzută pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă veşnică. (Ioan 3.16).  

S-a ridicat la ceruri în faţa unei mulţimi de circa cinci sute de oameni după confirmă Apostolul Pavel şi iarăşi va să vină cu slavă să judece viii şi morţii, a Cărui Împărăţie nu va avea sfârşit. Amin.  

Referinţă Bibliografică:
6 ianuarie: Botezul Domnului / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1102, Anul IV, 06 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!