CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 255 din 12 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Grupuri de initiativa prin Internet
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să mergem mai departe la sub-proiectul "Grupuri de iniţiativă prin Internet” pentru a înţelege nivelul cel mai important în interacţiunea cu persoanele interesate de cunoaşterea Cuvântului lui Dumnezeu. Am putea spune următoarele:  
 
Doar promovarea nivelelor "Biblia pe Internet" şi "Comentarii biblie pe Internet" nu va face altceva decât să ofere oamenilor un fel de "tonomat" virtual, cu diferite materiale oferite de către un sistem impersonal şi fără suflet: Internetul.  
 
Dacă dincolo de un site evanghelistic nu vezi oameni interesaţi în mod sincer de tine şi de problemele tale spirituale, dacă dincolo de materialele oferite dinamic la cerere nu percepi inimi doritoare să te ajute şi să comunice cu tine, atunci practic vorbind, nu s-a realizat mare lucru. Reacţia umană comportă mai multe componente, toate importante pentru transmiterea mesajului divin:  
 
1.cunoaştere, prin logica a ceea ce prezinţi, prin deducerea cauză - efect a ceea ce susţii sau promovezi;  
2.simpatie, pe baza modului în care relaţionezi, prin respectarea sentimentelor şi ideilor celuilalt, prin promovarea toleranţei faţă de păreri diferite;  
3.motivaţie, prin intermediul cultivării şi dovedirii unei atitudini pozitive, înălţătoare, înalte în genul dorinţei ca oamenii să Îl cunoască pe Dumnezeu şi să Îl urmeze.  
 
Prin cunoaştere primeşti "lumină din Cuvânt", prin simpatie percepi "căldura" iubirii lui Dumnezeu, iar prin motivaţie decizi să primeşti mântuirea oferită în dar şi să urmezi modelul de viaţă al lui Hristos. Pentru a putea comunica cu oamenii în această triplă perspectivă este necesară dobândirea celor trei competenţe fundamentale la un nivel cât mai înalt: să fii un bun profesionist, să fii un bun organizator şi să fii un om al lui Dumnezeu, hrănindu-te din Cuvântul vieţii.  
 
Societatea promovează imaginea unui tehnician lipsit de suflet (lucru normal în mediile de afaceri), care comunică într-un mod lipsit de simţăminte şi care nu dă două parale pe motivaţia altruistă, scopul fiind de a dovedi că este cel mai bun. Totuşi, cele mai bune proiecte se realizează prin cooperarea între mai multe persoane cu talente diferite şi prin îmbinarea iniţiativei de a lucra pentru Dumnezeu.  
 
Ce sunt aceste grupuri de iniţiativă? O definiţie ar suna astfel:  
 
Un grup de iniţiativă este rezultatul asocierii a cel puţin două sau trei persoane cu scopul de a promova adevărul lui Hristos prin toate mijloacele la îndemână, cu respectarea principiilor de lucrare prezentate în Sfintele Scripturi.  
 
Dacă particularizăm definiţia pentru grupurile de iniţiativă prin Internet, acestea vor fi grupuri ce îşi propun promovarea adevărului lui Isus Hristos prin intermediul Internetului, dovedind că dincolo de site-uri există persoane dispuse să interacţioneze, să dialogheze, să lămurească în mod direct adevărurile din Scriptură, sau pur şi simplu să dovedească faptul că există cineva căruia îi pasă de cel care accesează materialele biblice prezente pe site.  
 
Din punct de vedere tehnic, această interacţiune se realizează prin poşta electronică, prin mesagerie instant, prin forum-uri, prin blog-uri, prin chat etc. Aşadar prin o mulţime de mijloace destinate comunicării de la om-la-om între cei care vizitează site-ul şi cei care îl susţin.  
 
Într-un cuvânt, un site evanghelistic va fi întotdeauna dublat de cel puţin un grup de iniţiativă dispus să "îşi piardă timpul" răspunzând la mesaje, discutând şi clarificând ceea ce este prezentat prin materiale electronice. Astfel, se realizează "umanizarea" prezentării prin Internet, lucru esenţial pentru promovarea adevărului lui Dumnezeu.  
 
Un site evanghelistic nu va fi prin urmare un fel de pagină publicitară dispusă pe un panou la marginea drumului şi nici poarta impunătoare a unei instituţii în care se intră doar pe bază de card de acces, ci dimpotrivă, un site evanghelistic va da ocazia de a se discuta cu oameni „în carne şi oase”, oameni cu aceleaşi probleme ca şi tine, oameni capabili să simtă împreună cu tine, să îţi dea un sfat, o idee, o călăuzire pe calea care duce către cer. În atingerea acestui deziderat, pot fi cooptate o mulţime de persoane doritoare să ofere o "fărâmă" din timpul lor pentru a fii în legătură cu cei care au o nevoie disperată de Mântuitorul nostru Isus Hristos.  
 
Am zis „grupuri de iniţiativă”, fiindcă nu am în vedere ceva instituţionalizat, ci mai degrabă o liberă asociere pentru a vorbi despre Dumnezeu. De fapt este ceea ce am dorit să realizez împreună cu Lucian Mihăilescu prin lucrarea de la www.intercer.net şi părerea mea este că în mare parte am reuşit. O lucrare care a început în urma unei iniţiative personale, care niciodată nu a fost implicată comercial, ci dimpotrivă a căutat să ofere cât mai multe posibilităţi "fără plată", bazându-se exclusiv pe sponsorizări voluntare, sunt sigur că se încadrează în tipologia unei lucrări evanghelistice autentice.  
 
Deopotrivă, am dorit să încurajez apariţia a cât mai multor astfel de grupuri, fiindcă Internetul ne de ocazia să fim cu toţii „prezenţi” în a lucra pentru Dumnezeu. Am convingerea că în mare măsură proiectul "Evanghelia prin Internet" a prins viaţă şi se dezvoltă pe măsură ce trece timpul şi tot mai multe persoane sunt dispuse să lucreze pentru semenii lor prin intermediul acestui nou mijloc de comunicare.  
 
Întotdeauna am văzut oameni şi nu instituţii, persoane şi mai puţin organizaţii, fiindcă ceea ce dă viaţă oricărei structuri este omul. Dacă oamenii se luptă între ei, dacă relaţiile sunt superficiale şi dominate de egoism, dacă înstrăinarea a devenit un stil de viaţă, atunci este imposibil să Îl mai poţi prezenta pe Hristos. Dar dacă omul se uneşte cu om şi semenul cu semen într-un efort liber consimţit de a-L prezenta pe Dumnezeu, atunci binecuvântarea Sa va veni asupra lor şi din „nimic” (Ex Nihilo) va apărea o mare lucrare.  
 
Å i acum să fac un rezumat prin câteva concluzii privind proiectul "Grupuri de iniţiativă prin Internet", cu scopul de a avea o învăţătură pozitivă:  
 
1.Dincolo de site-uri, dincolo de materiale prezente pe Internet, trebuie să existe oameni care sunt dispuşi să comunice cu persoanele interesate.  
2.Pentru aceasta este necesară definirea de grupuri de iniţiativă care să comunice în mod direct cu aceste persoane şi care să îi călăuzească în înţelegerea corectă a adevărului.  
3.Spiritul de competiţie trebuie să fie înlocuit de un spirit de echipă, de cooperare şi în primul rând trebuie să fie promovată competenţa spirituală.  
4.Dacă nu există astfel de grupuri de iniţiativă în spatele paginilor de Internet, atunci această lucrare capătă un stil corporatist, publicitar, contrar principiilor de promovare a Evangheliei. Doar competenţele tehnice şi administrative nu vor reuşi să promoveze cauza lui Dumnezeu, ci vor cultiva doar ambiţiile şi orgoliile oamenilor dornici să fie mai presus decât semenii lor.  
Referinţă Bibliografică:
Grupuri de initiativa prin Internet / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 255, Anul I, 12 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!