CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  3 ani de esenţă spirituală
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!


În decembrie 2012, revista ,,Cititor de Proză,, a sărbătorit 3 ani de existenţă în matricea ei spirituală şi culturală.Pentru a scrie aceste rânduri, am avut un argument foarte important; conectarea la această revistă de cultură. Bucuria întâlnirii mele cu aceasta s-a petrecut în vara anului 2010, iarăşi după aceea sentimentul prieteniei şi admiraţiei pentru cei ce reprezentau pentru mine experţi în reviste online, m-a motivat să o iubesc cu adevărat.
De la bun început am remarcat valoarea fiecărui moderator, însă cel mai mult m-a impresionat domnul Emanuel Pope, creatorul acesteia, pentru statornicirea spirituală, gratitudinea exprimată de fiecare dată pentru cel ce avea har, talent şi perseverenţă.
Pe parcursul acestor ani, uneori drumul a mai fost pavat şi cu obstacole sau poate unele momente vesele şi triste; însă domnul Emanuel Pope, a avut întotdeauna calitatea nobilă de a consolida şi de a da oricărui membru, sentimentul integrităţii.
Promotor de valoare şi iniţiator a multor provocări de interes cultural, parcă şi văd bucuria mea când întâlneam oameni talentaţi în ale scrisului, în artele-plastice sau în diferite filme realizate cu frumuseţea umană prin datină şi spirit.
Când eram mică, nu suportam ticăitul ceasului... Fiecare tic-tac se asocia prin bătaia sa, cum să-mi chibzuiesc timpul pentru lecţii, pentru studiu particular, pentru joacă. Când timpul se sfârşea după primele amintite, mă copleşea tristeţea. Timpul trecea...Poate că timpul nu a trecut fără rost !
Acum, văd trecerea timpului în orice; în norii albi sau negricioşi de pe cer: în frunzele ce cad sau se mişcă doar în fiecare anotimp: în schimbările tumultoase petrecute peste ani: în orice cuvânt rostit sau gest înghiţit din partea semenilor. Timpul, poate fi măsurat cu orice .
Spun toate acestea într-o confesiune de credinţă, fiindcă timpul mi-a oferit şansa de a publica la această revistă, făcându-mă cunoscută, citită şi apreciată de alţi creatori talentaţi în ale scrisului, sau artelor-plastice din ţară, de pretutindeni.
Îi voi fi mereu aproape !
Această revistă culturală, unicat în felul ei cum a fost percepută şi realizată se datorează omului de cultură, Emanuel Pope. Este ca o pecete strânsă cu dragoste şi suflet, pentru cultura românească în descoperirea de talente şi valori.
Domnule Emanuel Pope: admiraţia, preţuirea mea şi a tuturora !  

La mulţi ani, revistă ,, Cititor de Proză ,, !  

 

 

Referinţă Bibliografică:
3 ani de esenţă spirituală / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 740, Anul III, 09 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!