CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 258 din 15 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Principii de evanghelizare prin Internet
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În momentul de faţă voi exprima un principiu general valabil pentru orice gen de lucrare evanghelistică, inclusiv prin Internet:  
 
Capacitatea de a lucra pentru Dumnezeu se obţine prin studierea Sfintelor Scripturi şi se dezvoltă prin aplicarea învăţăturilor astfel dobândite.  
 
Se poate afirma că nu există excepţie de la această regulă, fapt pentru care de îndată ce am înţeles importanţa evanghelizării prin Internet am început să examinez principiile care trebuie aplicate pentru acest gen de lucrare. Prin urmare, dacă proiectul Evangheliei prin Internet era o formă de comunicare a mesajului divin către umanitate, atunci era necesară studierea metodelor folosite de Dumnezeu pentru a comunica cu omul şi în particular cu poporul Său.  
 
Mi-am dat seama că era deosebit de utilă identificarea circumstanţelor în care Dumnezeu a apelat la mijloace „tehnice” pentru a transmite mesajul Său. Acest lucru nu mi se părea a fi chiar atât de simplu, dar am început să examinez cu atenţie Sfânta Scriptură şi am observat că Dumnezeu a comunicat în următoarele moduri:  
 
1.direct, atunci când Dumnezeu a vorbit cu omul în grădina Edenului;  
2.prin oameni special aleşi: profeţi, apostoli, evanghelişti;  
3.prin Fiul Său întrupat ca om;  
4.prin rânduieli, ceremonii şi simboluri;  
5.prin Cuvântul scris: Biblia;  
6.prin intermediul lumii naturale;  
7.prin experienţa providenţei zilnice.  
 
Bineînţeles, aceste „canale” de comunicaţie se întrepătrund dinamic, uneori derivând unul din altul. Totuşi, cazul cel mai evident în care s-a făcut apel la un mijloc „tehnic” de reprezentare „multimedia” (imagine, sunet şi text) a fost cel al comunicării prin rânduieli, ceremonii şi simboluri desfăşurate la Sfântul Locaş ridicat în pustie, ulterior transferate în Templul de la Ierusalim.  
 
Atenţia mi-a fost atrasă în special asupra instituirii acestui Sfânt Locaş şi asupra metodelor utilizate de către Dumnezeu. Am înţeles cât de grandios a fost acest proiect şi cum a pregătit prima venire a lui Hristos, cu trimitere până la sfârşitul istoriei lumii. De asemenea, am notat cu atenţie maniera în care Dumnezeu a acţionat în vederea instituirii întregului sistem ceremonial.  
 
Astfel, mi-au devenit clare următoarele sfere de competenţă:  
 
1.Competenţă în execuţia tehnică: după cum citim în Exod 35:30-35, cu privire la alegerea persoanelor care urmau să execute lucrările cerute pentru realizarea Sfântului Locaş;  
2.Competenţă în administraţie: după cum citim în Numeri 4, privind alegerea seminţiei lui Levi pentru administrarea lucrărilor de la Sfântul Locaş;  
3.Competenţă spirituală: prin desemnarea fiilor lui Aaron ca preoţi pentru desfăşurarea slujbelor în Sfântul Locaş.  
 
Aceste sfere de competenţă o dată identificate, am trecut la aplicarea lor pentru desfăşurarea evanghelizării prin Internet. Trebuie bine înţeles că toate aceste competenţe sunt necesare pentru realizarea cu succes a unui proiect ce are ca obiectiv comunicarea voinţei lui Dumnezeu către umanitate. Aşa cum am zis, nu există excepţie de la aplicarea metodelor din Sfânta Scriptură şi de îndată ce am înţeles acest lucru, am trecut la definirea proiectului pe care doream să îl realizez având convingerea că Dumnezeu îmi va călăuzi paşii.  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Principii de evanghelizare prin Internet / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 258, Anul I, 15 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!