Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Cultural > Artistic >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 244 din 01 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

O abordare eclectica (amestecata) a evanghelismului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Parcurgand subiectele de interes ale artizanilor societatii informationale, poti constata incercarea de a fi reunite sub o aceeasi cupola domenii dintre cele mai variate: cultura, tehnologie, politica, economie, psihologie, si chiar religie. Adica, cate ceva din toate. In efortul de a sistematiza si ordona in cele din urma principiile directoare de evolutie catre societatea informationala exista tendinta de a se apela la metode cu un caracter multidisciplinar. Solutiile rezultate sunt intr-o mare masura hibride, cu un grad de corelatie destul de redus.  
 
Sa enumeram cateva dintre aceste subiecte de interes:  
- "Schimbarea infrastructurilor informationale nationale in concordanta cu practicile sociale si specificul cultural.  
- Dimensiunile etice ale utilizarii si dezvoltarii tehnologiilor informationale.  
- Implicatiile ce decurg din 'scurgerea de informatii' in cazul transferului de date, mai ales pentru derularea comertului electronic.  
- Impactul asupra culturilor nationale datorat 'spatiului cibernetic' ."(1)  
- etc.  
 
Fragmentarea stilului de abordare devine evidenta chiar si la o simpla parcurgere a titlurilor in cauza si este consecinta incercarii de a defini structuri si rationamente pornind de la premise care nu converg. O simpla referinta la demersul filozofic in general ar fi util.  
 
Orice sistem filozofic este alcatuit pornindu-se de la o structura axiomatica (o axioma fiind un principiu nedemonstrabil in cadrul respectivei teorii, de la care se pleaca in abordarea in cauza), si in continuare se formuleaza diferite enunturi (teoreme de exemplu) ce sunt confirmate sau infirmate in cadrul respectivului sistem prin intermediul efectuarii de rationamente.  
 
O prima observatie care decurge din acest gen de abordare este ca orice sistem filozofic nu va reusi sa depaseasca vreodata nivelul premiselor axiomatice de la care el pleaca, sau pe care se bazeaza. De aceea, definirea premiselor este esentiala, fiindca in conditiile problemelor reale solutia s-ar putea sa fie imposibil de obtinut in cadrul unei teorii particulare, si in acelasi timp ea sa fie deosebit de simpla in cadrul unui sistem cu premise adecvat definite.  
 
Fragmentarea exprimarii este asadar indicatorul unor premise insuficient adecvate problemei in cauza. Revenind la subiectul societatii informationale, gradul mare de necoerenta si necorelare ne conduce la raspunsul simplu ca va trebui sa cautam niste premise mai cuprinzatoare pentru a gasi in cele din urma o solutie viabila.  
Referinţă Bibliografică:
O abordare eclectica (amestecata) a evanghelismului / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 244, Anul I, 01 septembrie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!