CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 847 din 26 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

27 aprilie: Sfântul Simeon, ruda Domnului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Iosif, logodnicul Sfintei Fecioare, şi Cleopa au fost fraţi buni de tată şi de mamă, Iosif fiind mai mare şi Cleopa mai mic iar Simeon era fiul lui Cleopa. Acest fapt este mărturisit cu tărie de scriitorii Evsebie episcopul Cezarei Palestinei, Gheorghe Chedrin şi Nichifor (al lui Calist Xantopol). După întoarcerea lui Iosif din Egipt, Cleopa a luat de soţie o fiică a fratelui său Iosif care se numea Maria şi aceasta l-a născut pe Simeon. A primit Cuvântul Domnului şi crezând, a fost numărat în ceata celor 70 de Apostoli care au purtat lumina cunoştinţei în cetăţile Iudei. Sfântul Iacov, fratele Domnului, a fost primul episcop în Ierusalim şi după martirizarea lui de către necredincioşi, Ierusalimul a fost distrus de romaniii conduşi de Tit şi Vespasian. Credincioşii risipiţi care încotro, s-au reîntors la vetrele lor şi viaţa şi-a reluat mai departe curgerea sa. Atunci ucenicii care mai rămăseseră în viaţă, împreună cu cei care după trup erau rudeniile Domnului, s-au adunat şi l-au ales pe Simeon ca al doilea epsicop al Ierusalimului. A adus la lumina cunoştinţei de Dumnezeu mulţime de popor pentru care era zavistuit uneori chiar de concetăţenii lui care nu primiseră Cuvântul. Mai târziu, în timpul împăratului Traian, a fost pârât antipatului Attic că este din neamul lui David pentru că se pornise prigoană şi împotriva evreilor în genere dar mai ales împotriva creştinilor care erau defăimaţi ca duşmani ai imperiului. Unele surse menţionează că avea 120 de ani când a suferit martiriul, răstignirea pe cruce pentru Hristos.  

Referinţă Bibliografică:
27 aprilie: Sfântul Simeon, ruda Domnului / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 847, Anul III, 26 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!